Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура

Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура

Торта със сметанов крем, орехи и шоколадова глазура - изображение

Необходими продукти

За блатовете:

  • 1 супена лъжица оцет
  • 1 чаена лъжица сода
  • 3 чаени чаши брашно
  • 4 супени лъжици како на прах
  • 50 грама краве масло (безсолно)
  • 1 чаена чаша заквасена сметана
  • 1 чаена чаша кристална захар

За крема и глазурата:

  • 1 1/2 чаени чаши заквасена сметана
  • 1 чаена чаша орехи
  • 1 чаена чаша захар за крема + 4 супени лъжици за глазурата
  • 4 супени лъжици прясно мляко
  • 4 чаени лъжици какао
  • 50 грама масло
  • ванилия

 

Начин на приготвяне:

  • Блатовете

С тел за разбиване на яйца или с миксер разбийте заквасената сметана със захарта. Добавете разтопеното на водна баня масло (изчакайте да се охлади малко преди да налеете в сместа), изгасената в оцета сода и разбъркайте до еднородност.

Изсипете брашното и направете тесто, което разделете на две равни части. В едната добавете какаото, а другата оставете светла. Оформете ги като топки, увийте в стреч фолио и приберете на хладно място за половин час.

След това разделете всяко от тестата на три, разточете ги във формата на тънки равни кръгове. Ще получите 6 блата, които изпечете върху лист пергамент за около 7 минути всеки (до готовност).

 

  • Кремът

Изпечете и натрошете орехите (отделете малко от тях за декорация на тортата), сметаната разбийте със захарта, докато кристалчетата се разтворят напълно. Смесете крема и ядките (получава се течен).

 

  • Глазурата

Смесете какаото, прясното мляко и захарта, поставете върху котлона и изчакайте да кипне. Когато това стане, добавете маслото, ванилията, свалете съда от огъня и бъркайте, докато маслото се разтопи.


След като сте готови с всички части за тортата, е време да ги сглобите.


Сложете светъл блат върху поднос, намажете обилно с крем, поръсете с орехи и покрийте с тъмен блат. Продължете в същата последователност.

Полейте тортата с глазурата и украсете с натрошените ядки.

 

Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източници: ochenvkusno.com; wday.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлХрани и ястияЛюбопитноНовини