Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Торта от черен шоколад и яйца

Торта от черен шоколад и яйца

Торта от черен шоколад и яйца - изображение

Необходими продукти:

  • 300 грама черен шоколад
  • 100 яйца
  • 2 супени лъжици зехтин или олио

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада на водна баня, като го поставите в огнеупорна купа върху вряща вода - водата не бива да достига дъното на купата!

Разделете яйцата на белтъци от жълтъци - белтъците разбийте на сняг, докато станат на пухкав крем с меки върхове.

Отделете 1/2 чаена чаша от разтопения шоколад, а останалия комбинирайте с жълтъците (изчакайте кратко шоколадът да се охлади). На части добавете белтъците, като разбъркате, за да се получи еднородна смес.

Включете фурната на 200 градуса и малка тавичка за торта с диаметър 20 сантиметра намазнете. Изсипете шоколадовата смес в нея и изпечете за около 10 минути.

Охладете за кратко и извадете шоколадовия блат от формата.

Заделения разтопен шоколад затоплете отново, ако има нужда и разбъркайте със зехтина. С получената смес полейте тортата, охладете за 10 минути в хладилник и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияХранене при...ВидеоИсторияДиетиЛеченияАлт. медицинаСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители