Торта от черен шоколад и яйца
Необходими продукти:
- 300 грама черен шоколад
- 100 яйца
- 2 супени лъжици зехтин или олио
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада на водна баня, като го поставите в огнеупорна купа върху вряща вода - водата не бива да достига дъното на купата!
Разделете яйцата на белтъци от жълтъци - белтъците разбийте на сняг, докато станат на пухкав крем с меки върхове.
Отделете 1/2 чаена чаша от разтопения шоколад, а останалия комбинирайте с жълтъците (изчакайте кратко шоколадът да се охлади). На части добавете белтъците, като разбъркате, за да се получи еднородна смес.
Включете фурната на 200 градуса и малка тавичка за торта с диаметър 20 сантиметра намазнете. Изсипете шоколадовата смес в нея и изпечете за около 10 минути.
Охладете за кратко и извадете шоколадовия блат от формата.
Заделения разтопен шоколад затоплете отново, ако има нужда и разбъркайте със зехтина. С получената смес полейте тортата, охладете за 10 минути в хладилник и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Шоколадова торта без яйца
- Сиропирана шоколадова торта с коняк и орехи
- Торта Шоколадова целувка
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с кокосов крем
Коментари към Торта от черен шоколад и яйца