Торта от ръжени сухари с мед, сметана и ягоди
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши натрошени ръжени сухари
- 100 грама мед
- 2 супени лъжици захар на пясък
- 100 грама масло
- 50 грама пшенично брашно
- 1 яйце
- 2 супени лъжици ягодово сладко или пресни ягоди, стрити със захар
- 6 супени лъжици заквасена сметана
- 2-3 пресни ягоди за украса
Начин на приготвяне:
Меда, захарта и разтопеното масло смесете старателно в купа и тогава към тях прибавете натрошените сухари и брашното.
Разбъркайте добре всички продукти, ще се получи гъста маса, която разпределете равномерно в намазнена форма, поръсена с галета.
Разбитото яйца нанесете по повърхността и изпечете десерта за 15-20 градуса при температура от 200 градуса.
Смесете ягодовото сладко (или пресни ягоди, пюрирани със захар) със заквасената сметана.
С този крем намажете готовия блат, украсете с ягодови парченца и да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: edimdoma.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Млечна торта Трилече
- Вафлена торта с крем и шоколадова глазура
- Сладка торта от спанак с млечен крем
- Медена торта със сметанов крем и орехи
- Трипластова торта със семена, сметанов крем, сушени плодове и ядки
- Спаначена торта с крем маскарпоне, ликьор и лимон
- Лека кокосова торта с плодове и сметанов крем
- Торта-суфле с извара и портокалово покритие
- Сметанова торта с киви
- Торта с мак, стафиди, какао и сметанов крем
Коментари към Торта от ръжени сухари с мед, сметана и ягоди