Торта от палачинки с топено сирене и гъби
Необходими продукти:
200 грама заквасена сметана
400 грама топено сирене
350 грама брашно
800 грама гъби
1 литър прясно мляко
4 чаени лъжици къри
4 чаени лъжици сол
4 яйца
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в тиган, прибавете към тях сметаната, топеното сирене, солта и кърито. Нека сместа кипне на бавен огън.
Докато гъбите се охлаждат, направете тестото. Разбийте яйцата заедно с млякото, прибавете брашното и сложете сол на вкус. Изпечете тънки палачинки.
Подредете ги една върху друга, като помежду им разпределяте по малко от гъбената плънка.
Приберете ястието в хладилника за час-два, след което нарежете на парчета и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солена торта от палачинки
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Лимонова палачинкова торта
- Солена шахматна торта от палачинки
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
- Палачинкова торта с рибен мус
- Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
- Палачинкова торта с рикота и шоколадова глазура
Коментари към Торта от палачинки с топено сирене и гъби