Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура
Необходими продукти
За банановите палачинки:
- 4 супени лъжици масло
- 1 голям банан
- 240 милилитра прясно мляко
- 100 грама брашно
- 4 яйца
- 2 супени лъжици захар
- по 1/2 чаена лъжица ванилия и канела
- по щипка смлян карамфил, сол и индийско орехче
За плънката:
- 230 грама крема сирене
- 350 грама кисело мляко
- 70 грама захар
- ванилия
За глазурата:
- 120 милилитра високомаслена течна сметана
- 70 грама кафява захар
- 15-20 грама краве масло
- 50 грама орехови ядки
- ванилия
Начин на приготвяне:
Палачинките
Обелете банана, намачкайте го с вилица и сложете в блендера. Добавете маслото, млякото и разбийте. Следват яйцата, захарта, брашното и подправките. Разбийте до еднородност, покрийте тестото със стреч фолио и приберете в хладилника за час. Когато го извадите, разбийте още веднъж и от него изпечете тънки бананови палачинки.
Кремът
Отново в блендера миксирайте крема сиренето, киселото мляко, захарта и ванилията. Кремът е готов.
Сложете една палачинка в поднос или друг подходящ плосък съд, намажете я с крема, покрийте с втора палачинка и продължете да редувате крем, палачинка до изчерпване на продуктите. Последният слой да бъде от крем.
Глазурата
Разбийте кафявата захар и маслото, прехвърлете в тенджера и поставете върху котлона. Варете в продължение на 10 минути, след което добавете ванилията, нарязаните орехови ядки и разбъркайте.
Залейте тортата с глазурата, изчакайте няколко часа и тогава сервирайте.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ideireceptov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Солена торта от палачинки
- Палачинкова торта с пилешки пастет и гъби
- Торта от картофени палачинки със сирене и копър
- Лимонова палачинкова торта
- Палачинкова торта с крем маскарпоне и ягодов сос
- Торта от палачинки с мак и сметанов крем с кафе
- Палачинкова торта с рикота и шоколадова глазура
- Морковена палачинкова торта
- Шоколадова торта от палачинки с кайсиево сладко, ром, стафиди и орехи
- Солена шахматна торта от палачинки
Коментари към Торта от бананови палачинки с млечна плънка и орехова глазура