Торта Негърче с крем от кондензирано мляко
Необходими продукти:
3 яйца
300 грама захар
200 грама заквасена сметана
25 грама масло
1/2 пакетче бакпулвер
2 супени лъжици какао
200 грама брашно
За крема:
400 грама кондензирано мляко
200 грама масло
разтопен шоколад за глазура
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете размекнатото масло, смесено със сметаната, какаото, бакпулвера и накрая сложете и брашното. Разбъркайте всичко хубаво и изсипете полученото тесто в подходяща форма.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна до готовност на блата. След това го разрежете хоризонтално на 3-4 части, които слепете с крем, направен от кондензираното мляко, разбито с маслото.
Поръсете страните на тортата с какао, а отгоре намажете с разтопения шоколад. Може да използвате и бял, с него да "нарисувате" повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Торта с мус от три шоколада
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с извара и кокос
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
- Шоколадова торта без яйца
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Шоколадова торта с крем и глазура ганаш
- Шоколадова торта с два плодови крема (малинов и лимонов)
Коментари към Торта Негърче с крем от кондензирано мляко