Торта Негърче с крем от кондензирано мляко

Необходими продукти:
3 яйца
300 грама захар
200 грама заквасена сметана
25 грама масло
1/2 пакетче бакпулвер
2 супени лъжици какао
200 грама брашно
За крема:
400 грама кондензирано мляко
200 грама масло
разтопен шоколад за глазура
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта до побеляване. Прибавете размекнатото масло, смесено със сметаната, какаото, бакпулвера и накрая сложете и брашното. Разбъркайте всичко хубаво и изсипете полученото тесто в подходяща форма.
Изпечете в загрята до 200 градуса фурна до готовност на блата. След това го разрежете хоризонтално на 3-4 части, които слепете с крем, направен от кондензираното мляко, разбито с маслото.
Поръсете страните на тортата с какао, а отгоре намажете с разтопения шоколад. Може да използвате и бял, с него да "нарисувате" повърхността.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадова торта с маслен крем
- Шоколадова торта с крем от бял и черен шоколад
- Торта с мус от три шоколада
- Френски шоколадов десерт
- Шоколадова торта с крем Маскарпоне и Бейлис
- Торта брауни
- Шоколадова торта с авокадо и глазура (без яйца)
- Лесна шоколадова торта с домашни блатове
- Торта-сникърс с фъстъци и шоколадова глазура
- Лесна торта с шоколадова глазура и коняк
Коментари към Торта Негърче с крем от кондензирано мляко