Начало Хранене Рецепти Гарнитури Със зърнени храни и варива Топла царевица със сметана

Топла царевица със сметана

Топла царевица със сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 2 пакета замразена царевица (около 800 грама общо)
  • 1 чаена чаша сметана за готвене
  • 1 чаена лъжица сол
  • 2 супени лъжици захар на кристали
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер
  • 2 супени лъжици краве масло
  • 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1/4 чаена чаша настърган на фино пармезан

Начин на приготвяне:

В тиган сложете царевицата, нека да се размрази там и да започне да пуши. Добавете сметаната, солта, захарта, пипер и маслото.

Разбъркайте млякото и брашното и излейте при царевицата. Бъркайте, за да се сгъсти и царевицата да омекне напълно.

Свалете от котлона, и добавете пармезана, докато все още зрънцата са горещи, за да може сиренето да се разтопи и стане кремообразно.

Сервирайте ястието горещо, а защо не и като топла гарнитура към риба и месо.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноНовиниБотаника