Топла царевица със сметана

Необходими продукти:
- 2 пакета замразена царевица (около 800 грама общо)
- 1 чаена чаша сметана за готвене
- 1 чаена лъжица сол
- 2 супени лъжици захар на кристали
- 1/4 чаена лъжица черен пипер
- 2 супени лъжици краве масло
- 1 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 2 супени лъжици брашно
- 1/4 чаена чаша настърган на фино пармезан
Начин на приготвяне:
В тиган сложете царевицата, нека да се размрази там и да започне да пуши. Добавете сметаната, солта, захарта, пипер и маслото.
Разбъркайте млякото и брашното и излейте при царевицата. Бъркайте, за да се сгъсти и царевицата да омекне напълно.
Свалете от котлона, и добавете пармезана, докато все още зрънцата са горещи, за да може сиренето да се разтопи и стане кремообразно.
Сервирайте ястието горещо, а защо не и като топла гарнитура към риба и месо.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
ХИП ПЮРЕ ФИНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ПУЕШКО МЕСО 220 г
ЧАЙ ЦЯР ПРИ БЪБРЕЧНИ ПРОБЛЕМИ филтър * 30
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 G ЗЛАТНО КЕСТЕНЯВО
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 5 M СВЕТЛО МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
БАТЕРИ НУТРИШЪН ВИТАРГО 2 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Салата от пилешко с царевица и гъби
- Консервирана царевица (кочани)
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Полента със сирена и гъби
- Ориз с царевица
- Царевични питки на тиган с масло и мента
- Как да изберем и сварим вкусна царевица
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
Коментари към Топла царевица със сметана