Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм тиквички
- 400 грама пресни гъби (печурки или други по избор)
- 100 грама кашкавал (може тофу или друг вид сирене)
- 100 грама ориз
- 40 милилитра растителна мазнина
- черен пипер, зелени подправки и сол на вкус
- 1-2 глави лук
- 1 морков
- 1-2 домата
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги нарежете на дебели кръгчета (около 2-3 сантиметра), чиято вътрешност издълбайте и поръсете вътрешната страна на стените със сол и черен пипер.
Изсипете гъбите във вряща вода, след това я отцедете и изплакнете гъбите. Направете това три пъти.
Нарежете печурките и ги запържете в олиото заедно с нарязаните лук и морков. Подправете.
Ориза сварете до почти пълна готовност и го смесете с гъбите и зеленчуците.
Подредете кръгчетата от тиквички в намазнена това и налейте малко вода в съда. Напълнете ги с приготвената комбинация и поръсете с настърган кашкавал. Върху него сложете по едно дометено кръгче и отново поръсете с кашкавал.
Изпечете ястието за 30-40 минути във фурната, която предварително загрейте до 180-200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Мъфини от тиквички с шунка, домати и яйца
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рецепти за тиквички с пармезан на фурна
- Руло от тиквички с майонеза и чесън
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
Коментари към Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал