Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал
Необходими продукти:
- 1 килограм тиквички
- 400 грама пресни гъби (печурки или други по избор)
- 100 грама кашкавал (може тофу или друг вид сирене)
- 100 грама ориз
- 40 милилитра растителна мазнина
- черен пипер, зелени подправки и сол на вкус
- 1-2 глави лук
- 1 морков
- 1-2 домата
Начин на приготвяне:
Обелете тиквичките и ги нарежете на дебели кръгчета (около 2-3 сантиметра), чиято вътрешност издълбайте и поръсете вътрешната страна на стените със сол и черен пипер.
Изсипете гъбите във вряща вода, след това я отцедете и изплакнете гъбите. Направете това три пъти.
Нарежете печурките и ги запържете в олиото заедно с нарязаните лук и морков. Подправете.
Ориза сварете до почти пълна готовност и го смесете с гъбите и зеленчуците.
Подредете кръгчетата от тиквички в намазнена това и налейте малко вода в съда. Напълнете ги с приготвената комбинация и поръсете с настърган кашкавал. Върху него сложете по едно дометено кръгче и отново поръсете с кашкавал.
Изпечете ястието за 30-40 минути във фурната, която предварително загрейте до 180-200 градуса.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнен хляб със зеленчуци и сметанов сос с чесън
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тиквички
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Задушени тиквички в соев сос със сусам
- Пълнени тиквички с булгур и гъби
- Хляб от тиквички с морков
Коментари към Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал