Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал

Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал

Тиквички с плънка от гъби, ориз и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм тиквички
  • 400 грама пресни гъби (печурки или други по избор)
  • 100 грама кашкавал (може тофу или друг вид сирене)
  • 100 грама ориз
  • 40 милилитра растителна мазнина
  • черен пипер, зелени подправки и сол на вкус
  • 1-2 глави лук
  • 1 морков
  • 1-2 домата

 

Начин на приготвяне:

Обелете тиквичките и ги нарежете на дебели кръгчета (около 2-3 сантиметра), чиято вътрешност издълбайте и поръсете вътрешната страна на стените със сол и черен пипер.

Изсипете гъбите във вряща вода, след това я отцедете и изплакнете гъбите. Направете това три пъти.

Нарежете печурките и ги запържете в олиото заедно с нарязаните лук и морков. Подправете.

Ориза сварете до почти пълна готовност и го смесете с гъбите и зеленчуците.

Подредете кръгчетата от тиквички в намазнена това и налейте малко вода в съда. Напълнете ги с приготвената комбинация и поръсете с настърган кашкавал. Върху него сложете по едно дометено кръгче и отново поръсете с кашкавал.

Изпечете ястието за 30-40 минути във фурната, която предварително загрейте до 180-200 градуса.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети