Тиквички с кашкавал на фурна
Необходими продукти:
6 малки тиквички
60 грама кашкавал (може пармезан)
100 грама масло
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте вода в подходящ съд и поставете на котлона да заври. През това време нарежете тиквичките на тънки парчета по дължина.
Когато водата кипне, пуснете в нея тиквичките и нека се варят в продължение на около 5 минути.
Намажете обилно тава с масло и подредете в нея парчетата зеленчуци, изваждайки ги от врящата течност с помощта на решетъчна лъжица и като изчакате да се отцедят. Подсолете на вкус и поръсете с настърган кашкавал.
Загрейте фурната и изпечете тиквичките за около 10 минути.
Поднесете ястието топло и поръсено с пресни зелени подправки по избор.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Кексчета от тиквички с бекон
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Тиквички с кашкавал на фурна