Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Тиквен чийзкейк с бадемова основа

Тиквен чийзкейк с бадемова основа

Тиквен чийзкейк с бадемова основа - изображение

Необходими продукти:


за основата


  • 2 чаени чаши бадемово брашно
  • 150 грама краве масло, подсолено
  • 50 грама пудра захар


за пълнежа


  • 500 грама натурално крема сирене
  • 100 грама пудра захар
  • 4 яйца със стайна температура
  • 225 грама пюре от тиква
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
  • спрей сметана за украса


Начин на приготвяне:


Загрейте фурната на 170 градуса. Пригответе правоъгълна тавичка и я застелете с лист пергамент. В купа смесете маслото с пудрата захар, разбъркайте и прибавете бадемовото брашно. Получената смес разпределете в тавата и загладете повърхността.

Запечете основата за 15 минути и охладете. Загрейте фурната на 200 градуса. В друг съд смесете крема сиренето и пудрата захар, разбъркайте и прибавете яйцата. Бийте с миксер на слаба скорост до получаването на пухкав крем. Разпределете половината върху бадемовата основа и загладете.

Останалата част комбинирайте с тиквеното пюре, канелата и джинджифила. Загладете с помощта на шпатула и запечете десерта за 40 минути. Извадете от фурната, охладете и прибере в хладилник за 2-3 часа. Разрежете парченца, подредете в чинийки, украсете със сметана и поднесете.

чийзкейк с тиква

Да ви е сладко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.savorytooth.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиАнкетиЛюбопитноСнимкиЛайфстайлДиетиБотаника