Тиквен чийзкейк с бадемова основа

Необходими продукти:
за основата:
- 2 чаени чаши бадемово брашно
- 150 грама краве масло, подсолено
- 50 грама пудра захар
за пълнежа:
- 500 грама натурално крема сирене
- 100 грама пудра захар
- 4 яйца със стайна температура
- 225 грама пюре от тиква
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- спрей сметана за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Пригответе правоъгълна тавичка и я застелете с лист пергамент. В купа смесете маслото с пудрата захар, разбъркайте и прибавете бадемовото брашно. Получената смес разпределете в тавата и загладете повърхността.
Запечете основата за 15 минути и охладете. Загрейте фурната на 200 градуса. В друг съд смесете крема сиренето и пудрата захар, разбъркайте и прибавете яйцата. Бийте с миксер на слаба скорост до получаването на пухкав крем. Разпределете половината върху бадемовата основа и загладете.
Останалата част комбинирайте с тиквеното пюре, канелата и джинджифила. Загладете с помощта на шпатула и запечете десерта за 40 минути. Извадете от фурната, охладете и прибере в хладилник за 2-3 часа. Разрежете парченца, подредете в чинийки, украсете със сметана и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.savorytooth.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
ФИТОПРОСТАЛ капсули * 60 + 20 ВИТАГОЛД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КЮРБИСИА ШАМПОАН 150 мл.
ТЕРАНОВА КОМПЛЕКС МАГНЕЗИЙ капсули 100 мг * 50
МАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Морковен чийзкейк с фурми и канела
- Морковен чийзкейк с крем
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Чийзкейк в чашка
- Чийзкейк Фереро
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Чийзкейк с портокал и нар
- Мини шоколадов чийзкейк без печене
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Чийзкейк с халва и орехи
Коментари към Тиквен чийзкейк с бадемова основа