Тиквен чийзкейк с бадемова основа
Необходими продукти:
за основата:
- 2 чаени чаши бадемово брашно
- 150 грама краве масло, подсолено
- 50 грама пудра захар
за пълнежа:
- 500 грама натурално крема сирене
- 100 грама пудра захар
- 4 яйца със стайна температура
- 225 грама пюре от тиква
- 1 чаена лъжичка канела
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил на прах
- спрей сметана за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса. Пригответе правоъгълна тавичка и я застелете с лист пергамент. В купа смесете маслото с пудрата захар, разбъркайте и прибавете бадемовото брашно. Получената смес разпределете в тавата и загладете повърхността.
Запечете основата за 15 минути и охладете. Загрейте фурната на 200 градуса. В друг съд смесете крема сиренето и пудрата захар, разбъркайте и прибавете яйцата. Бийте с миксер на слаба скорост до получаването на пухкав крем. Разпределете половината върху бадемовата основа и загладете.
Останалата част комбинирайте с тиквеното пюре, канелата и джинджифила. Загладете с помощта на шпатула и запечете десерта за 40 минути. Извадете от фурната, охладете и прибере в хладилник за 2-3 часа. Разрежете парченца, подредете в чинийки, украсете със сметана и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.savorytooth.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЛУКУМА прах 150 г
ESN FLAV'N TASTY ПОДСЛАДИТЕЛ прах 250 г
БИОВЕА ЗДРАВА ПРОСТАТА капсули* 60
ЕНДОКА ОРГАНИЧНИ МУЛТИВИТАМИНИ прах 90 г
ПРОКСЕЛАН супозитории * 10 НАТУРФАРМА
БИОХЕРБА ФОРМУЛА ЗА ПРОСТАТА капсули * 100
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
- Бисквити с тиква и шоколадови парченца
- Печена солена тиква
- Сок от тиква
Коментари към Тиквен чийзкейк с бадемова основа