Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Тиквен сладкиш с глазура от карамел

Тиквен сладкиш с глазура от карамел

Тиквен сладкиш с глазура от карамел - изображение

Необходими продукти:


  • 250 грама тиквено пюре
  • 4 супени лъжици кристална захар
  • 1/3 чаена чаша ябълков сок
  • 60 грама масло
  • 10 милилитра екстракт от ванилия
  • 10 грама бакпулвер
  • 1/2 чаена лъжичка сода за хляб
  • 3 грама канела на прах
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша оризово брашно
  • 2 чаени чаши пълнозърнесто брашно


за глазурата


  • 3 чаени лъжици меко краве масло
  • 2 супени лъжици течна сладкарска сметана
  • щипка сол
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • щипка смлян карамфил

 

Начин на приготвяне:

 

Загрейте фурната на 190 градуса и застелете тавичка с лист пергамент. В купа смесете пюрето с ванилията, захарта, ябълковия сок, маслото и разбийте докато продуктите се смесят.

В друг съд пресейте брашната и добавете набухвателите, канелата и солта. Комбинирайте продуктите и разбъркайте. Изсипете гъстата смес в тавата, загладете повърхността и запечете за 35-40 минути. Охладете сладкиша, а през това време пригответе карамела.

В тиган разтопете маслото и налейте сметаната. Сипете захарта и изчакайте да се карамелизира. Добавете солта и карамфила. Разбъркайте сиропа и глазирайте десерта. Охладете за час, разрежете парченца, подредете и поднесете.

кейк от тиква с карамелова глазура

Да ви е сладко!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.tessadomesticdiva.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти