Замразен ягодов кейк
Необходими продукти:
за основата
- 200 грама филирани бадеми
- 130 грама меко масло
- 59 грама овесени ядки
за покритието
- 500 грама пресни ягоди
- 30 грама агар — агар
- 250 грама сладкарска сметана за разбиване
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- листенца прясна мента и цветчета по избор за украса
Начин на приготвяне:
Запечете в горещ сух тиган бадемите, добавете овесените ядки и маслото. Разбъркайте и разстелете на дъното на форма за торта, охладете за час.
Направете ягодите на пюре, прибавете захар и агар - агар, разбъркайте и оставете настрана. Разбийте сметаната, добавете ванилията, комбинирайте двете смеси и изсипете крема върху основата.
Замразете за една нощ. На другия ден извадете, украсете с листенца прясна мента, цветове по избор и след десетина минути разрежете, разпределете в десертни чинийки, поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: jennyisbaking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА SKY 100 мл
ХИДРАЦИТРАТ саше * 8 ОМЕГА ВИТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОКАНТАРЕУС ВИТРЕО КЕЪР ЯГОДА таблетки * 30
НовДР. ВОЛКЕ ЯГОДОВИ ПАСТИЛИ * 18
ХИДРАТИРАЩА КРЕМ МАСКА ЗА ЛИЦЕ ЯГОДОВО СУФЛЕ 15 мл 7TH HEAVEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Ягода, Градинска ягода
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягода – състав и ползи за здравето
- Ягоди с ревен и гранола
- Ягодово смути с череши и ванилия
- Кейк близалки
- Салата от кускус с ягоди и авокадо
- Боровинков кейк с лимон и рикота
- Салата от рукола с ягоди, синьо сирене и кедрови ядки
Коментари към Замразен ягодов кейк