Замразен ягодов кейк

Необходими продукти:
за основата
- 200 грама филирани бадеми
- 130 грама меко масло
- 59 грама овесени ядки
за покритието
- 500 грама пресни ягоди
- 30 грама агар — агар
- 250 грама сладкарска сметана за разбиване
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- листенца прясна мента и цветчета по избор за украса
Начин на приготвяне:
Запечете в горещ сух тиган бадемите, добавете овесените ядки и маслото. Разбъркайте и разстелете на дъното на форма за торта, охладете за час.
Направете ягодите на пюре, прибавете захар и агар - агар, разбъркайте и оставете настрана. Разбийте сметаната, добавете ванилията, комбинирайте двете смеси и изсипете крема върху основата.
Замразете за една нощ. На другия ден извадете, украсете с листенца прясна мента, цветове по избор и след десетина минути разрежете, разпределете в десертни чинийки, поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: jennyisbaking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ШАМПОАН С АРОМАТ НА ЯГОДА КРЯ - КРЯ (ПА - ПА) 170 мл
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!ГРИЙН БЕАР БЮТИ СМУТИ ЯГОДА 300 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA WINTER 18 ВИДА * 5
ДАБЪЛ УУД ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ капсули * 180
БИЛКОВА СМЕС №24 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ягода, Градинска ягода
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Кето лимонов кейк в чаша
- Салата от рукола с ягоди, синьо сирене и кедрови ядки
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягодов сладолед с кокосово мляко
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Използвайте борови иглички за богата реколта от ягоди
- Как да си отгледаме ягоди у дома?
- Лучен киш със сирене
Коментари към Замразен ягодов кейк