Замразен ягодов кейк

Необходими продукти:
за основата
- 200 грама филирани бадеми
- 130 грама меко масло
- 59 грама овесени ядки
за покритието
- 500 грама пресни ягоди
- 30 грама агар — агар
- 250 грама сладкарска сметана за разбиване
- 50 грама захар
- 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
- листенца прясна мента и цветчета по избор за украса
Начин на приготвяне:
Запечете в горещ сух тиган бадемите, добавете овесените ядки и маслото. Разбъркайте и разстелете на дъното на форма за торта, охладете за час.
Направете ягодите на пюре, прибавете захар и агар - агар, разбъркайте и оставете настрана. Разбийте сметаната, добавете ванилията, комбинирайте двете смеси и изсипете крема върху основата.
Замразете за една нощ. На другия ден извадете, украсете с листенца прясна мента, цветове по избор и след десетина минути разрежете, разпределете в десертни чинийки, поднесете и се насладете на вкуса.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: jennyisbaking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ЯГОДА 4.5 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
МОКРИ КЪРПИ ПАПИЛИОН ЯГОДА * 64
ЛОВАРЕ ЧАЙ В ПИРАМИДА STRAWBERRY MARSHMALLOW филтър * 15
БИОФОРМ НЕФРО КОМПЛЕКС С АРОМАТ НА ЯГОДА прах 150 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рулца от хляб с течен шоколад и ягоди
- Горска ягода, Дива ягода, Зуница, Звоница, Пламеница, Плюскавица, Плашунка
- Ягодово руло
- Аптека "Еова", с. Ягода
- Кейк мус със сироп от рози и ягоди
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Ананасов кейк с ром
- Ягодово смути с банани, овесени ядки и мед
- Как да си отгледаме ягоди у дома?
- Кейк близалки
Коментари към Замразен ягодов кейк