Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Замразен ягодов кейк

Замразен ягодов кейк

Замразен ягодов кейк - изображение

Необходими продукти:


за основата


  • 200 грама филирани бадеми
  • 130 грама меко масло
  • 59 грама овесени ядки


за покритието


  • 500 грама пресни ягоди
  • 30 грама агар — агар
  • 250 грама сладкарска сметана за разбиване
  • 50 грама захар
  • 1 чаена лъжичка ванилов екстракт
  • листенца прясна мента и цветчета по избор за украса

 

Начин на приготвяне:

 

Запечете в горещ сух тиган бадемите, добавете овесените ядки и маслото. Разбъркайте и разстелете на дъното на форма за торта, охладете за час.

Направете ягодите на пюре, прибавете захар и агар - агар, разбъркайте и оставете настрана. Разбийте сметаната, добавете ванилията, комбинирайте двете смеси и изсипете крема върху основата.

Замразете за една нощ. На другия ден извадете, украсете с листенца прясна мента, цветове по избор и след десетина минути разрежете, разпределете в десертни чинийки, поднесете и се насладете на вкуса.

замразен ягодов кейк

Да ви е сладичко!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: jennyisbaking.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиСнимкиБотаникаЛайфстайл