Сметанов зебра кейк
Необходими продукти:
- 160 грама захар
- 2 яйца
- 240 милилитра сладкарска сметана
- 160 грама брашно
- 1 и 1/2 чаени лъжички бакпулвер
- 20 грама какао на прах
- масло за намазване на формата
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. В купа смесете брашното с бакпулвера, а в друг съд разбийте белтъците със захарта. В трети сложете жълтъците и сметаната. Разбийте до получаването на крем и комбинирайте с белтъците.
Изсипете сместа към брашното и с дървена лъжица разбъркайте до получаването на лепкаво тесто. Разделете го на две части и оцветете първата с помощта на какаото.
Намаслете и набрашнете продълговата кексова форма, изсипете част от шоколадовата смес, добавете част от бялата и редувайте докато какаовата смес свърши. Завършете с бялата и запечете за 40 минути.
Охладете, разрежете и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: electricbluefood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Полезна ли е заквасената сметана
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадов сладкиш с прясно мляко и заквасена сметана
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Италиански горещ шоколад
Коментари към Сметанов зебра кейк