Тиквен десерт със сметана и шоколад
Необходими продукти:
400 грама тиква
3 супени лъжици пудра захар
1 чаена лъжица мед
2 супени лъжици брашно
1 жълтък
1 супена лъжица нишесте
щипка канела
50 грама черен шоколад
50 милилитра течна сметана с масленост 35%
Начин на приготвяне:
Обелете тиквата, нарежете я на едри парчета и сварете до омекване (или пригответе на пара) за около 10-12 минути.
Когато се охлади, смелете до получаването на пюре.
Смесете брашното с нишестето, налейте 1,5 супени лъжици вода и разбъркайте. Прибавете към тиквеното пюре, сложете пудрата захар, меда, жълтъка и канелата. Разбъркайте всичко старателно.
Получената смес прехвърлете в съда на пароварка, като предварително застелете с хартия за печене. Нека десертът се приготвя в продължение на 7-10 минути и оставете да се охлади.
Налейте сметаната в подходящ съд, който поставете на котлона. Щом течността заври, добавете начупения на парчета шоколад и бъркайте, докато се разтопи и се получи еднородна консистенция.
Разпределете тиквената и сметаново-шоколадова смеси, редувайки ги, в прозрачни десертни купички. По този начин ще се радвате на един не само вкусен, но и интересно изглеждаш десерт.
Добър апетит!
Снимка: mariha-kitchen.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Студено мляко с шоколад
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Сочен шоколадов десерт с бадемово брашно и прясно мляко
Коментари към Тиквен десерт със сметана и шоколад