Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци

Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци

Тиквена супа с ябълки, бекон и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 400 грама тиква
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 1 морков
  • 1-2 картофа
  • 30 грама масло
  • 300-400 милилитра зеленчуков бульон
  • 100 грама бекон
  • 1-2 ябълки
  • 50 милилитра течна сметана
  • черен пипер, риган, магданоз и сол на вкус
  • тиквени семена на вкус
  • 50 грама заквасена сметана
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица лимонов сок

 

Начин на приготвяне:

Обелете всички зеленчуци. От тиквата отстранете вътрешността с влакната и семената, след което нарежете 1/4 от нея на дребни кубчета, а останалото - на едри.

На едри парчета нарежете лука, чесъна и моркова.

Разтопете маслото в тенджера и изпържете зеленчуците на силен огън. След това налейте бульона, подсолете и варете в продължение на 20-25 минути.

Нарежете бекона произволно, изпържете го в сух тиган (в собствена мазнина), подправете на вкус.

Обелете ябълката (1 голяма или 2 малки), отстранете сърцевината със семената, а останалото нарежете на кубчета, които напръскайте с лимонов сок, за да не потъмнеят.

В мазнината, отделила се при изпържването на бекона, изсипете тиквата и ябълките. Задушете ги до готовност, а към края на процеса изсипете и тиквените семена (за около минутка ще се зачервят).

Когато зеленчуците бъдат готови, свалете съда от котлона и пюрирайте с блендер. Подправете и налейте течната сметана, разбъркайте.

Разпределете крем-супата в подходящи чинии/купи, добавете парченца бекон, ябълки и тиква във всяка порция. Сложете по лъжичка заквасена сметана и поднесете.

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноХрани и ястияАнкетиДиетиЛайфстайлБотаника