Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос

Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос

Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама тиква, нарязана на малки парчета
  • 100 грама пуешко филе
  • 50 грама пушен бекон
  • 2 грама пресен розмарин
  • 2 грама чубрица (прясна или сушена)
  • сол и черен пипер
  • 50 грама вишни
  • 10 милилитра червено вино
  • 2 грама кардамон

Начин на приготвяне:

Нарежете пуешкото филе на малки парчета, поръсете ги с черен пипер, сол и изпечете на грил тиган от двете страни.

След това сложете върху тиквените, добавете по мъничко от билките и увийте в пушен бекон.

Изпечете във фурната при средна температура за около 20 минути.

Смелете вишните в блендер налейте виното, сложете кардамона. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд и поставете върху котлона. Щом сосът кипне, свалете от огъня и декорирайте тиквеното предястие.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: egodnya.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноСнимкиХрани и ястияАнкетиДиетиЛайфстайлБотаника