Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос
Необходими продукти:
- 200 грама тиква, нарязана на малки парчета
- 100 грама пуешко филе
- 50 грама пушен бекон
- 2 грама пресен розмарин
- 2 грама чубрица (прясна или сушена)
- сол и черен пипер
- 50 грама вишни
- 10 милилитра червено вино
- 2 грама кардамон
Начин на приготвяне:
Нарежете пуешкото филе на малки парчета, поръсете ги с черен пипер, сол и изпечете на грил тиган от двете страни.
След това сложете върху тиквените, добавете по мъничко от билките и увийте в пушен бекон.
Изпечете във фурната при средна температура за около 20 минути.
Смелете вишните в блендер налейте виното, сложете кардамона. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд и поставете върху котлона. Щом сосът кипне, свалете от огъня и декорирайте тиквеното предястие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: egodnya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИЛКОВ ЧАЙ МЪЖКИ НАСИПЕН 120 г БИОХЕРБА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА ТИКВА 100 мл
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОМАРИСТО МАСЛО ОТ ТИКВЕНИ СЕМКИ 250 мл
СОУ СИМПЪЛ ДВУФАЗЕН ДЕГРИМЬОР 125 мл
НовПЕДИАКИД ФИТОВЕРМИЛ сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Рецепти за пълнена тиква с кайма и свинско месо
- Ще празнувате ли Хелоуин тази година?
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Руладини с бекон на фурна
- Защо да хапваме редовно тиквени семки
Коментари към Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос