Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос

Необходими продукти:
- 200 грама тиква, нарязана на малки парчета
- 100 грама пуешко филе
- 50 грама пушен бекон
- 2 грама пресен розмарин
- 2 грама чубрица (прясна или сушена)
- сол и черен пипер
- 50 грама вишни
- 10 милилитра червено вино
- 2 грама кардамон
Начин на приготвяне:
Нарежете пуешкото филе на малки парчета, поръсете ги с черен пипер, сол и изпечете на грил тиган от двете страни.
След това сложете върху тиквените, добавете по мъничко от билките и увийте в пушен бекон.
Изпечете във фурната при средна температура за около 20 минути.
Смелете вишните в блендер налейте виното, сложете кардамона. Прехвърлете сместа в огнеупорен съд и поставете върху котлона. Щом сосът кипне, свалете от огъня и декорирайте тиквеното предястие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: egodnya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КЛИНЗИНГ КОМПЛЕКС сироп 250 мл
СОУ СИМПЪЛ СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ ЗА ЗРЯЛА КОЖА OMEGA 30 мл
ПРОСТАТИЛ МАКС капсули * 30 ФИТОФАРМА
ЕЛИМУС СЕКС ЪП саше 9 г * 1
НЕЙЧЪРС ЕЙД САО ПАЛМЕТО КОМПЛЕКС таблетки 160 мг * 60
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сирене в бекон на скара
- Супа от царевица с бекон и картофи
- Картофена салата с бекон, домати, царевица и бяло вино
- Картофени мъфини с бекон и кашкавал
- Печен лук в бекон
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
Коментари към Тиква в пушен бекон с билки и винено-вишнев сос