Начало Хранене Рецепти Супи Зеленчукови Тиквена крем супа с праз и моркови

Тиквена крем супа с праз и моркови

Тиквена крем супа с праз и моркови - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама тиква
  • 2 моркова (около 150 грама)
  • 60 грама праз (бялата част на стръковете)
  • 1 домат (около 100 грама)
  • 500 милилитра вода или зеленчуков бульон
  • 2-3 супени лъжици зехтин
  • сол на вкус
  • тиквени семена за украса
  • 3-5 сантиметра корен джинджифил по желание
  • 1 скилидка чесън
  • течна сметана с масленост 12-15% масленост по желание


Начин на приготвяне:

Нарежете обелената и нарязана тиква на малки кубчета, праза - на кръгчета, чесъна обелете.

Попарете домата, обелете ципата му, а месестата част нарежете на парченца.

Морковите превърнете в малки кубчета.

В тенджера с дебело дъно или дълбок тиган налейте зехтина и изсипете праза. Пържете две минути и добавете останалите зеленчуци. Залейте ги с бульона (той трябва да ги покрие и да бъде малко над нивото им) и варете до готовност на тиквата (около 15-20 минути).

Пет минути преди да прекратите варенето, сложете настъргания джинджифил, ако сте решили да използвате подправката.

Готовата гореща зеленчукова смес пюрирайте и налейте сметана по желание.

Ако супата се получи прекалено гъста, разредете с преварена вода, бульон или сметана.

Поднесете ястието, като декорирате всяка порция с печени тиквени семена.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: purpurno.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиХрани и ястияЛюбопитноАнкетиСнимкиДиетиЛайфстайлХранене при...Ботаника