Тиквена крем супа с кокосово мляко и къри
Тази ароматна есенна супа има богат вкус и кремообразна консистенция, постигната без използването на заквасена сметана.
Необходими продукти:
- 4 чаши тиква, обелена и нарязана на малки парчета
- 3 чаши зеленчуков бульон
- 1 голяма ябълка грени смит, нарязана на малки кубчета
- 3/4 чаша лук шалот, наситнен
- 1 малко парче джинджифил, обелено и нарязано на тънко
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 2 чаени лъжички къри на прах
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1/4 чаена лъжичка червен пипер на люспи + още за гарниране
- 1 чаша + 4 супени лъжици кокосово мляко
- 1 супена лъжица лимонов сок
- 1/4 чаша сурови тиквени семена
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Сложете в уред за бавно готвене тиквата, зеленчуковия бульон, ябълката, лука шалот, джинджифила, чесъна, кърито, солта и червения пипер. Покрийте и гответе на ниска температура, докато зеленчуците омекнат. Изсипете 1 чаша кокосово мляко и сока от лайм и разбъркайте.
Пасирайте тиквената смес до гладкост, след което изсипете в купа. Разпределете супата на четири порции, гарнирайте всяка с по 1 чаена лъжичка кокосово мляко, тиквени семена и щипка червен пипер.
Приятен апетит!
Източник:
myrecipes.com
Коментари към Тиквена крем супа с кокосово мляко и къри