Сладка супа от тиква с круши
Необходими продукти:
- 80 грама масло
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 150 грама бекон, нарязан на ситно
- 3 круши - 2 нарязани на ситно, 3-тата на тънки филийки
- 1 килограм тиква, нарязана на кубчета по 5 сантиметра
- 55 грама тиквено семе
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1 1/2 чаена лъжица оцет шери
- 1/2 връзка листа градински чай
- 2 супени лъжици кленов сироп
Начин на приготвяне:
Половината от маслото, лука и бекона заедно с нарязаните на ситно круши изпържете за около 8 минути, докато зеленчука омекне.
Добавете тиквата, бульона и след като заври, намалете температурата, за да къкри около 6-8 минути, докато тиквата омекне.
Пасирайте и добавете оцета шери.
Междувременно останалия бекон изпържете, докато стане златист. Прехвърлете в чиния.
Останалото масло разтопете в същия тиган и изпържете тиквените семена и листата градински чай, докато станат златисти. Прехвърлете в чиния.
В тигана сложете кленовия сироп и нарязаната круша, подправете с малко сол. Гответе за 1-2 минути, докато плодът се карамелизира.
Сервирайте супата с няколко резена круша, тиквено семе и хрупкавия чипс от градински чай.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delicious.com.au
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Зеленчукови супи
- Тиквена крем супа с праз
- Тиквена крем супа с картофи
- Крем супа от тиква с прясно мляко лук и чесън
- Тиквена крем супа с кокосово мляко и къри
- Крем супа от тиква с моркови и лимонов сок
- Крем супа от тиква
- Крем супа от тиква с моркови и домати
- Крем супа от ябълки и тиква с орехи и майорана
Коментари към Сладка супа от тиква с круши