Телешко с чили и червен боб

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 чаени чаши лук, наситнен
- 2 чаши зелена камба, наситнена
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1 килограм телешка кайма
- 1 чаена чаша вода
- 1 консерва домати на кубчета
- 1 консерва доматено пюре
- 2 дафинови листа
- 1/4 чаена чаша чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 чаена лъжичка червен винен оцет
- 3/4 чаена лъжичка сол
- млян черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер кайен
- 1 консерва червен боб, отцедена
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
Добавете лука, камбите и чесъна и гответе, като бъркате често, докато омекнат. Добавете телешката кайма и с вилица накъсвайте месото, докато промени цвета си от розов към кафяв, след което изсипете водата, консервите домати, дафиновите листа, чилито на прах, кимиона, оцета, солта, черния пипер и червения пипер кайен. Разбъркайте да се смесят добре всички съставки. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 1 час.
Добавете консервата червен боб и гответе без капак за още 30 минути.
Извадете дафиновите листа, преди да сервирате.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешки кюфтета с плънка от яйца и кашкавал в млечна панировка
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
- Телешки гювечета с картофи и сушени сини сливи
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
Коментари към Телешко с чили и червен боб