Телешко с чили и червен боб

Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 чаени чаши лук, наситнен
- 2 чаши зелена камба, наситнена
- 1 скилидка чесън, наситнена
- 1 килограм телешка кайма
- 1 чаена чаша вода
- 1 консерва домати на кубчета
- 1 консерва доматено пюре
- 2 дафинови листа
- 1/4 чаена чаша чили на прах
- 1 чаена лъжичка смлян кимион
- 1 чаена лъжичка червен винен оцет
- 3/4 чаена лъжичка сол
- млян черен пипер на вкус
- щипка лют червен пипер кайен
- 1 консерва червен боб, отцедена
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган на средно силен огън.
Добавете лука, камбите и чесъна и гответе, като бъркате често, докато омекнат. Добавете телешката кайма и с вилица накъсвайте месото, докато промени цвета си от розов към кафяв, след което изсипете водата, консервите домати, дафиновите листа, чилито на прах, кимиона, оцета, солта, черния пипер и червения пипер кайен. Разбъркайте да се смесят добре всички съставки. Покрийте с капак и оставете да къкри на слаб огън за 1 час.
Добавете консервата червен боб и гответе без капак за още 30 минути.
Извадете дафиновите листа, преди да сервирате.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко варено с печени зеленчуци
- Телешки кюфтенца в доматен сос с лук и кашкавал
- Телешко месо с броколи и сос
Коментари към Телешко с чили и червен боб