Телешко с червено вино, моркови и сини сливи
Необходими продукти:
- 400 грама телешко месо
- 60 грама краве масло
- 100 милилитра червено вино
- 1 супена лъжица брашно
- 50 грама сушени сини сливи
- сол, черен пипер, кимион на вкус
- 1 стрък пресен розмарин
- 1 скилидка чесън
- 2 обелени и нарязани моркова
- стръкче пресен кориандър
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на кубчета, сложете го в купа и го подправете със сол, черен пипер, кимион и част от виното. Разбъркайте, загрейте маслото в тенджера и сотирайте телешкото.
Задушете го за 20 минути и прибавете морковите, чесъна, розмарина, сливите и брашното. Налейте останалата част от виното, разбъркайте и оставете ястието да ври на слаб огън за час.
След готовност разпределете в чинии, поръсете с кориандър и поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.odelices.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешко месо
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Телешко и пилешко с гъби и зеленчуци в сметана
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
Коментари към Телешко с червено вино, моркови и сини сливи