Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешко с червено вино, моркови и сини сливи

Телешко с червено вино, моркови и сини сливи

Телешко с червено вино, моркови и сини сливи - изображение

Необходими продукти:


  • 400 грама телешко месо
  • 60 грама краве масло
  • 100 милилитра червено вино
  • 1 супена лъжица брашно
  • 50 грама сушени сини сливи
  • сол, черен пипер, кимион на вкус
  • 1 стрък пресен розмарин
  • 1 скилидка чесън
  • 2 обелени и нарязани моркова
  • стръкче пресен кориандър


Начин на приготвяне:


Нарежете месото на кубчета, сложете го в купа и го подправете със сол, черен пипер, кимион и част от виното. Разбъркайте, загрейте маслото в тенджера и сотирайте телешкото.

Задушете го за 20 минути и прибавете морковите, чесъна, розмарина, сливите и брашното. Налейте останалата част от виното, разбъркайте и оставете ястието да ври на слаб огън за час.

След готовност разпределете в чинии, поръсете с кориандър и поднесете.

Добър апетит!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.odelices.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаЛайфстайлНовиниСнимкиАлт. медицинаВидеоЕ-тата в хранитеИсторияПроизводители