Салата Маестро
Необходими продукти:
- 200 грама сварено телешко месо
- листа маруля
- 3 яйца
- 100 грама твърдо сирене
за соса:
- 100 грама обезмаслена извара
- 4 супени лъжици олио
- 1 чаени лъжички горчица
- 1 супена лъжица захар
- магданоз
- сол и млян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете телешкото месо, охладете го и го нарежете на кубчета. Изсипете го на дъното на салатиерата и върху него сложете накъсани листа маруля. Сварете яйцата, охладете, обелете, нарежете и ги поставете като следващ слой. След тях настържете сиренето на едро.
За да приготвите соса, пасирайте изварата, добавяйки олиото, горчицата, захарта, солта, пипера и наситнен магданоз. Разбъркайте всичко старателно. Трябва да бъде достатъчно течен, за да достигне всички слоеве на салатата.
И салатата и сосът са готови. Можете да сервирате.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Задушено телешко с моркови, картофи и тъмна бира
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко и пилешко с гъби и зеленчуци в сметана
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Телешко в тъмна бира с картофи и сини сливи
- Зеленчукова салата с телешко месо
- Енчиладас с телешко и доматен сос
- Пикантно телешко рагу
- Запеканка от телешко със спанак и орехи
- Предястие от мариновано телешко в червено вино с лук и лимон
Коментари към Салата Маестро