Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешко с броколи и сос

Телешко с броколи и сос

Телешко с броколи и сос - изображение

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън, настъргани
  • корен джинджифил – около 2 сантиметра, обелен и настърган
  • 2 супени лъжици кафява захар
  • 1/4 чаена чаша соев сос
  • сокът от 1 лимон
  • 500 грама телешки стек
  • 1 глава броколи, разделена на розички
  • 4 чаени чаши сварен кафяв ориз
  • 4 стръка зелен лук, нарязан на тънко
  • сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

В бурканче смесете чесъна, джинджифила, соевия сос и лимоновия сос, подправете и разклатете енергично буркана.

В тиган загрейте 2 супени лъжици олио, преди да запуши сложете парчетата месо (предварително нарязани) и изпържете за 3 минути от всяка страна. Извадете в чиния и подправете, оставете настрана.

Намалете температурата на котлона и в тигана сложете подправения соев сос, когато започне да се сгъстява добавете розичките броколи. Посолете и задушавайте няколко минути, до готовност на зеленчука.

Сервирайте броколите и месото върху кафяв ориз, поръсете със зелен лук.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиВидео