Телешко с броколи и сос
Необходими продукти:
- 2 скилидки чесън, настъргани
- корен джинджифил – около 2 сантиметра, обелен и настърган
- 2 супени лъжици кафява захар
- 1/4 чаена чаша соев сос
- сокът от 1 лимон
- 500 грама телешки стек
- 1 глава броколи, разделена на розички
- 4 чаени чаши сварен кафяв ориз
- 4 стръка зелен лук, нарязан на тънко
- сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
В бурканче смесете чесъна, джинджифила, соевия сос и лимоновия сос, подправете и разклатете енергично буркана.
В тиган загрейте 2 супени лъжици олио, преди да запуши сложете парчетата месо (предварително нарязани) и изпържете за 3 минути от всяка страна. Извадете в чиния и подправете, оставете настрана.
Намалете температурата на котлона и в тигана сложете подправения соев сос, когато започне да се сгъстява добавете розичките броколи. Посолете и задушавайте няколко минути, до готовност на зеленчука.
Сервирайте броколите и месото върху кафяв ориз, поръсете със зелен лук.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Задушено телешко със зеленчуци и картофено пюре
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Телешко месо
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко в тъмна бира с картофи и сини сливи
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
Коментари към Телешко с броколи и сос