Телешко руло с моцарела, гъби и пеперони
Необходими продукти:
- 600-700 грама смляно телешко месо
- 1 1/2 чаши гъби, нарязани на малки парчета
- 1 чаша сирене моцарела, настъргано
- 1/3 чаша галета
- 1/3 чаша салам пеперони (или друг пикантен), наситнен
- 1 чаена лъжичка сушен риган
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- сол на вкус
- 2 яйца
- мазнина за намазване
- кетчуп
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Омесете с ръце или лъжица телешката кайма с гъбите, моцарелата, галетата, наситнения салам пеперони, ригана, чесъна, солта и яйцата. Оформете сместа на голямо руло.
Намазнете касерола и сложете вътре рулото. Гарнирайте отгоре с кетчуп, покрийте с капак и изпечете в загрята фурна на слаб огън за около 5 часа или увеличете температурата до 190-200 градуса и гответе до готовност. Не загрявайте фурната на твърде висока температура, за да не загори рулото отгоре, а отвътре да остане сурово.
Нарежете изпеченото руло на парчета и сервирайте с картофена салата и сварени аспержи по желание.
Да ви е вкусно!
Източник:
myrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Телешко месо с броколи и сос
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Чили кон карне с царевица
- Здравословна телешка супа с кейл и зеленчуци
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Пържено телешко с портокали, зелен лук и соев сос
Коментари към Телешко руло с моцарела, гъби и пеперони