Телешко руло в лучен сос с вино
Необходими продукти:
- 700 грама телешко месо
- 300 грама телешка кайма
- 1 стар хляб
- 1 яйце
- 5 супени лъжици прясно мляко
- 6 глави лук
- 3 супени лъжици олио
- 250 милилитра сухо червено вино
- 200 милилитра течна сметана
- 2 супени лъжици брашно
- 1 връзка зелен лук
- босилек на вкус
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на кубчета и го смесете с млякото и яйцето. Зеления лук нарежете на кръгчета, босилека накълцайте ситно. Така подготвените продукти смесете с каймата.
Месото разрежете като разгъната книга, начукайте и подправете със сол и черен пипер. Върху него разпределете каймата и навийте руло.
Стария лук нарежете едро и го запържете заедно с рулото в нагорещеното олио. Налейте виното и оставете ястието да се задушава в продължение на час и половина.
След това извадете месото и в останалия сок в съда налейте сметаната. Нека комбинацията заври и добавете към нея предварително изпеченото брашно.
Нарежете телешкото руло на парчета и поднесете с готовия сос.
Добър апетит!
Снимка: magiclady.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Боб с телешко, моркови и лук
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко Кугн Пао (телешко с ориз по китайски)
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Чили кон карне с царевица
Коментари към Телешко руло в лучен сос с вино