Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешко месо с броколи и сос

Телешко месо с броколи и сос

Телешко месо с броколи и сос - изображение

Необходими продукти:


  • 450-500 грама телешко месо
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол, черен пипер, червен пипер на вкус
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 200 грама замразени броколи
  • 1/2 чаена чаша доматен сок
  • 10 грама брашно
  • 1 зрял домат, обелен и настърган
  • 50 милилитра тъмна бира
  • 2 листенца прясна мента, нарязани ситно


Начин на приготвяне:


Загрейте зехтина в тенджера, запържете лука и след 2-3 минути добавете месото, нарязано на жулиени. Подправете със сол, черен и червен пипер на вкус. Налейте бирата и задушете сместа за 10 минути.

Прибавете чесъна, броколите и нарязаните домати. Разбъркайте ястието и гответе на слаб огън. Комбинирайте доматения сок с брашното, разбъркайте и налейте към ястието.

Подправете с листенца мента и сложете капак. Гответе в продължение на още 30 минути на тих огън. След готовност разсипете телешкото в чинии и поднесете.

телешко месо с броколи

Бон Апети!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: amandascookin.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияАнкетиЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаНовиниХранене при...ДиетиБотаникаСнимкиСоциални грижиНормативни актовеЛайфстайл