Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
![Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/teleshko-v-sos-beshamel.jpg)
Необходими продукти:
1,2 килограма телешко месо (цяло парче)
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица олио
75 грама краве масло
150 милилитра прясно мляко
1 глава лук
2 яйца
450 грама печурки
черен пипер, сол, индийско орехче
подходяща кулинарна връв/канап
Начин на приготвяне:
Увийте парчето месо с канапа и намажете с олио. Поставете върху решетката на фурната, сложете тава отдолу и изпечете (загрейте предварително фурната на 200 градуса) за около 50 минути. Периодично поливайте с отделящия се сок.
След това извадете и оставете да се охлади малко, отстранете връвта.
В тенджера разтопете 25 грама от маслото, прибавете гъбите и нека се пържат на силен огън в продължение на 10 минути. Извадете върху хартия.
Накълцайте лука ситно.
Направете соса. Изсипете супена лъжица брашно в тиган, прибавете 25 грама масло и бъркайте, докато последното се разтопи. Тогава постепенно налейте горещото прясно мляко и нека сместа се приготвя до еднородност.
Тогава свалете от котлона, прибавете лука и подправките, отделете 3 супени лъжици от соса.
Отделете жълтъците и белтъците. Жълтъците смесете с гъбите и по-голямата част от бешамела.
Разрежете телешкото напречно на влакната, като не разделяйте парчето месо на части, нека разрезите имат обща основа.
Намажете парчетата с гъбената комбинация и ги съединете отново с помощна на връв, която прокарайте по дължината на телешкото.
Белтъците разбийте със заделения сос и сока, който се е отделил по време на печенето.
Сложете телешкото в тава, подмазана с останалото масло, и полейте с белтъчената смес.
Изпечете го в загрята фурна (при 200 градуса) до желаната готовност. Не бива да препичате. Времето на термична обработка зависи от самото месо, което използвате. Важно е то да остане сочно и крехко.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И КАРТОФИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С МОРКОВИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
- Фламандско телешко задушено от Анри Донно
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- Телешко с картофи, грах и зелен боб
- Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
- Френска яхния с гъби и телешко - Бьоф бургиньон
- Чили кон карне с царевица
- Телешко и пилешко с гъби и зеленчуци в сметана
- Печено телешко с бекон в бяло вино и масло
Коментари към Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца