Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца

Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца

от 23 фев 2017г., обновено на 24 фев 2017г.
Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1,2 килограма телешко месо (цяло парче)
1 супена лъжица брашно
1 супена лъжица олио
75 грама краве масло
150 милилитра прясно мляко
1 глава лук
2 яйца
450 грама печурки
черен пипер, сол, индийско орехче
подходяща кулинарна връв/канап


Начин на приготвяне:

Увийте парчето месо с канапа и намажете с олио. Поставете върху решетката на фурната, сложете тава отдолу и изпечете (загрейте предварително фурната на 200 градуса) за около 50 минути. Периодично поливайте с отделящия се сок.

След това извадете и оставете да се охлади малко, отстранете връвта.

В тенджера разтопете 25 грама от маслото, прибавете гъбите и нека се пържат на силен огън в продължение на 10 минути. Извадете върху хартия.
Накълцайте лука ситно.

Направете соса. Изсипете супена лъжица брашно в тиган, прибавете 25 грама масло и бъркайте, докато последното се разтопи. Тогава постепенно налейте горещото прясно мляко и нека сместа се приготвя до еднородност.

Тогава свалете от котлона, прибавете лука и подправките, отделете 3 супени лъжици от соса.

Отделете жълтъците и белтъците. Жълтъците смесете с гъбите и по-голямата част от бешамела.

Разрежете телешкото напречно на влакната, като не разделяйте парчето месо на части, нека разрезите имат обща основа.

Намажете парчетата с гъбената комбинация и ги съединете отново с помощна на връв, която прокарайте по дължината на телешкото.

Белтъците разбийте със заделения сос и сока, който се е отделил по време на печенето.

Сложете телешкото в тава, подмазана с останалото масло, и полейте с белтъчената смес.

Изпечете го в загрята фурна (при 200 градуса) до желаната готовност. Не бива да препичате. Времето на термична обработка зависи от самото месо, което използвате. Важно е то да остане сочно и крехко.

Добър апетит!

Снимка: gastronom.ru

Още по темата:
  • Енчиладас с телешко и доматен сос Енчиладас с телешко и доматен сос
  • Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
  • Телешка супа с гъби, грах и домати Телешка супа с гъби, грах и домати
  • Телешки кюфтета с гъби и кашкавал Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
2.60лв.

ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г

Коментари към Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца
    www.framar.bg 
    на 12 July 2025 в 19:33
    Коментирайте "Телешко в млечен сос Бешамел с гъби, лук и яйца"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от месо
  • Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
  • Телешко със сушени сини сливи и картофи в гърне
  • Енчиладас с телешко и доматен сос
  • Пикантно телешко рагу
  • Телешки стек със салата от рукола и портокал
  • Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
  • Задушено телешко със зеленчуци и картофено пюре
  • Телешко с картофи, грах и зелен боб
  • Телешко варено с печени зеленчуци
  • Талиатели с телешко месо - Бьоф Строганов
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Колко яйца седмично са полезни за здравето и кога яйцата стават вредни?

преди 83 дни, 22 часа и 8 мин.

Шоколадови яйца Хари Потър - как да убедя детето ми да не иска всеки ден

преди 731 дни, 13 часа
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 1 дни, 9 часа и 37 мин.

Експертиза на трайно намалена работоспособност ТЕЛК и ЛКК - какво трябва да знаете

преди 3 дни, 9 часа и 14 мин.

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 8 дни, 7 часа и 34 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 15 дни, 3 часа и 44 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ КОКОС 55 мл

РИВАНА БАЗОВО МАСЛО ОТ ШЕА 55 мл

СИЙСТАРС СОЛИЛУГ ЧЕРНОМОРСКА ЛУГА разтвор 950 мл

АЦЕТА БИО ОРГАНИЧЕН СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН БЕБЕШКИ ЛОСИОН 50 мл

МАНХАЕ ИНТИМА капс.*30

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

Завръщането на ирисовата диагностика

Коментар на: Стоян от 11 юли 2025г. в 16:54:11

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 15:24:45

ДИАЗЕПАМ ректална туба 5мг/2.5мл

Коментар на: Tania Nikolova от 11 юли 2025г. в 15:03:39

ТИНКТУРА КАСТЕЛАНИ - ХЕФЕ 50 мл ХИМАКС ФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:39:29

ДОПЕЛХЕРЦ ВИТАЛ ТОНИК 750 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 11 юли 2025г. в 14:33:03
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival