Таханов хляб със семена

Необходими продукти:
- готварски спрей
- 1 чаена чаша ленено семе
- 6 яйца
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица тахан
- 1 чаена чаша черни сусамови семена
- 1 /2 чаена чаша бял сусам
- 1/2 чаена чаша маково семе
- 1 супена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 100 градуса.
Застелете с хартия малка правоъгълна тавичка за кекс, като оставите хартията да излиза от тавата, за да ви е по-лесно по-късно да я извадите.
Напръскайте със спрея.
Половин чаена чаша от лененото семе смелете на прах.
Яйцата разбъркайте със зехтина и тахана. Добавете към тях смляното ленено семе, двата вида сусам, маковото семе, солта и останалия лен. Разбъркайте и оставете за 30 минути.
Изсипете в приготвената тавичка и печете за 1 1/2 - 2 часа. Охладете за 5 минути, след което с помощта на хартията за печене извадете хляба от формата. Изстудете напълно върху решетка, като свалите и пекарската хартия, за да не се овлажнява хлябът.
Когато изстине, нарежете на филийки.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен хляб с кашкавал и зелен лук
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Виенска франзела
- Картофен хляб с лук
- Арабска питка с плънка от спанак
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
- Хлебчета със сладки картофи
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Рецепти за домашен хляб без месене (от бяло брашно и от пълнозърнесто със семена)
Коментари към Таханов хляб със семена