Сьомга с хрупкава хлебна коричка и нар

Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга
- 2 чаени лъжици кимион
- 1 чаена лъжица канела
- 2 чаени лъжици сумак
- 3 филии стар хляб
- 3 супени лъжици зехтин
- за дресинга с нар:
- 1 настърган лимон
- 3 супени лъжици зехтин
- 1 супена лъжица мед
- 80 грама масло
- 15 грама магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор - 180 градуса).
Застелете с алуминиево фолио тава и отгоре сложете сьомгата (с кожата надолу).
В купа смесете кимиона, канелата, сумака и 1 лъжица сол, след което втрийте подправките в рибата.
В блендер смелете хляба със зехтина и поръсете рибата, след което печете за 20 минути до златиста коричка.
Междувременно лимоновата кора, сокът на лимона, зехтина, меда, семената нар и магданоза (запазете малко от него за декорация) разбъркайте добре.
Когато рибата се сготви, полейте с останалия магданоз филето и полейте с дресинга.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Нар – хранителна стойност, полезни свойства и противопоказания
- Как да си направим сок от нар без сокоизтисквачка
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Салата със спанак и нар
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Ликьор от нар
- Сокът от нар подобрява мозъчната функция и притока на кръв при възрастните хора
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
Коментари към Сьомга с хрупкава хлебна коричка и нар