Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга с хрупкава хлебна коричка и нар

Сьомга с хрупкава хлебна коричка и нар

Сьомга с хрупкава хлебна коричка и нар - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм филе от сьомга
  • 2 чаени лъжици кимион
  • 1 чаена лъжица канела
  • 2 чаени лъжици сумак
  • 3 филии стар хляб
  • 3 супени лъжици зехтин
  • за дресинга с нар:
  • 1 настърган лимон
  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1 супена лъжица мед
  • 80 грама масло
  • 15 грама магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса (с вентилатор - 180 градуса).

Застелете с алуминиево фолио тава и отгоре сложете сьомгата (с кожата надолу).

В купа смесете кимиона, канелата, сумака и 1 лъжица сол, след което втрийте подправките в рибата.

В блендер смелете хляба със зехтина и поръсете рибата, след което печете за 20 минути до златиста коричка.

Междувременно лимоновата кора, сокът на лимона, зехтина, меда, семената нар и магданоза (запазете малко от него за декорация) разбъркайте добре.

Когато рибата се сготви, полейте с останалия магданоз филето и полейте с дресинга.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...Здравни съветиАлт. медицинаДиетиБотаникаЛайфстайл