Сьомга с мисо и кленов сироп

Необходими продукти:
- 2 лимона
- 2 лайма
- 1/4 чаена чаша бяло мисо
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- щипка лют червен пипер
- 1 филе от сьомга с кожа
- зелен лук (или див лук) за гарниране, нарязан
Начин на приготвяне:
Преместете решетката на фурната на най-горния ред и загрейте на много висока температура (над 200 градуса). Покрийте тавичка с хартия за печене.
Смесете в малка купичка сока на един лимон и на един лайм. Добавете мисото, зехтина, кленовия сироп, черния пипер и лютия червен пипер. Поставете сьомгата обърната надолу върху подготвената тава и разпределете сместа от мисо върху сьомгата. Нарежете наполовина останалия лимон и лайм и аранжирайте около сьомгата.
Запечете за 7 до 12 минути в силно загрятата фурна. Сервирайте с резените лимон и лайм и поръсете с див лук или зелен лук, ако желаете.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Лингуини с пушена сьомга и аспержи
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Ориз със сьомга
- Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг
Коментари към Сьомга с мисо и кленов сироп