Сьомга с мисо и кленов сироп

Необходими продукти:
- 2 лимона
- 2 лайма
- 1/4 чаена чаша бяло мисо
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 супени лъжици кленов сироп
- 1/4 чаена лъжичка черен пипер
- щипка лют червен пипер
- 1 филе от сьомга с кожа
- зелен лук (или див лук) за гарниране, нарязан
Начин на приготвяне:
Преместете решетката на фурната на най-горния ред и загрейте на много висока температура (над 200 градуса). Покрийте тавичка с хартия за печене.
Смесете в малка купичка сока на един лимон и на един лайм. Добавете мисото, зехтина, кленовия сироп, черния пипер и лютия червен пипер. Поставете сьомгата обърната надолу върху подготвената тава и разпределете сместа от мисо върху сьомгата. Нарежете наполовина останалия лимон и лайм и аранжирайте около сьомгата.
Запечете за 7 до 12 минути в силно загрятата фурна. Сервирайте с резените лимон и лайм и поръсете с див лук или зелен лук, ако желаете.
Приятен апетит!
Източник:
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Печена сьомга с чесън и бяло вино
- Ориз със сьомга
- Пастет от пушена сьомга с масло и лимонов сок
Коментари към Сьомга с мисо и кленов сироп