Сьомга с картофи и целина на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм филе сьомга
- 6-8 чери домата
- 4-5 картофа
- 1 стрък целина
- 1 глава лук
- 4-5 супени лъжици зехтин
- розмарин
- смес от различни видове смлян пипер
Начин на приготвяне:
Нарежете рибата на големи парчета, подправете с различни видове пипер, подсолете и оставете за половин час, за да поеме ароматите и вкусовете.
Чери доматите нарежете на четири части, лука - на полукръгчета, а целината - напречно на тънки ивици.
Сварете до полуготовност картофите (цели и необелени). Когато се охладят достатъчно, обелете ги и нарежете на кръгчета. Към тях добавете намачкан розмарин, сол и зехтина. След това сложете и зеленчуците (доматите, лука, целината).
Разпределете сместа в тава и подредете парчетата отгоре. Може да поръсите с подправка за риба.
Изпечете за половин час във фурната (на 180 градуса).
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vkuso.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Сьомга в соев сос с джинджифил и печен праз
- Сьомга Марсала с гъби и кафяв ориз
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга с лимонов ориз на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Печена сьомга с чесън и бяло вино
- Ориз със сьомга
- Пастет от пушена сьомга с масло и лимонов сок
Коментари към Сьомга с картофи и целина на фурна