Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар
Необходими продукти:
- 1 килограм охладена сьомга
- 400 грама печурки
- 500 грама кашкавал
- 400 грама заквасена сметана (може да замените с 350 грама майонеза)
Начин на приготвяне:
Почистената от кожата риба нарежете на парчета с дебелина 1,5-2 сантиметра. Гъбите нарежете на плочки, а кашкавала настържете.
Върху лист алуминиево фолио сложете от кашкавала, като покритата с него площ да бъде колкото размера на парчето сьомга. Върху тази основа сложете гъби, а след това порция риба, която от едната страна сте намазали със сметана/майонеза (сложете рибата с намазаната страна надолу). След това намажете и другата страна и я покрийте с гъби и кашкавал.
Увийте с фолиото няколко пъти (да се получат 3-4 слоя покритие). По същия начин пригответе и останалата сьомга и изпечете на жар. Разбира се, бихте могли да използвате и фурната, но на дървени въглища се получава по-вкусно.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanlifeclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Печена сьомга с портокалов сос и чесън
Коментари към Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар