Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар
Необходими продукти:
- 1 килограм охладена сьомга
- 400 грама печурки
- 500 грама кашкавал
- 400 грама заквасена сметана (може да замените с 350 грама майонеза)
Начин на приготвяне:
Почистената от кожата риба нарежете на парчета с дебелина 1,5-2 сантиметра. Гъбите нарежете на плочки, а кашкавала настържете.
Върху лист алуминиево фолио сложете от кашкавала, като покритата с него площ да бъде колкото размера на парчето сьомга. Върху тази основа сложете гъби, а след това порция риба, която от едната страна сте намазали със сметана/майонеза (сложете рибата с намазаната страна надолу). След това намажете и другата страна и я покрийте с гъби и кашкавал.
Увийте с фолиото няколко пъти (да се получат 3-4 слоя покритие). По същия начин пригответе и останалата сьомга и изпечете на жар. Разбира се, бихте могли да използвате и фурната, но на дървени въглища се получава по-вкусно.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanlifeclub.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл 1542
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар