Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар

Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар

Сьомга с гъби, сметана и кашкавал на жар - изображение

Необходими продукти:

  • 1 килограм охладена сьомга
  • 400 грама печурки
  • 500 грама кашкавал
  • 400 грама заквасена сметана (може да замените с 350 грама майонеза)


Начин на приготвяне:

Почистената от кожата риба нарежете на парчета с дебелина 1,5-2 сантиметра. Гъбите нарежете на плочки, а кашкавала настържете.

Върху лист алуминиево фолио сложете от кашкавала, като покритата с него площ да бъде колкото размера на парчето сьомга. Върху тази основа сложете гъби, а след това порция риба, която от едната страна сте намазали със сметана/майонеза (сложете рибата с намазаната страна надолу). След това намажете и другата страна и я покрийте с гъби и кашкавал.

Увийте с фолиото няколко пъти (да се получат 3-4 слоя покритие). По същия начин пригответе и останалата сьомга и изпечете на жар. Разбира се, бихте могли да използвате и фурната, но на дървени въглища се получава по-вкусно.

 

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: womanlifeclub.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...