Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга с гъби и кашкавал

Сьомга с гъби и кашкавал

Сьомга с гъби и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици соев сос
  • 300 грама сьомга
  • 100 грама замразени или пресни печурки
  • 1/2 глава кромид лук
  • 1 скилидка чесън
  • 30 грама кашкавал (твърд вид)
  • 2 супени лъжици растителна мазнина
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • смлян черен пипер
  • магданоз за украса


Начин на приготвяне:

За по-лесно оформяне на порциите е по-добре да използвате не напълно размразена риба. Разрежете я на две части с дебелина около 2 сантиметра.

С помощта на остър нож и ножица отстранете внимателно гръбнака и всички кости.

сьомга

Полейте сьомгата с 1 супена лъжица соев сос, след това с лимонов сок и оставете да се маринова.

През това време обелете и нарежете на малки кубчета чесъна и лука, след което ги изпържете за няколко минути в растителна мазнина (докато станат прозрачни и си пуснат аромата). Тогава към тях прибавете ситно нарязаните печурки и пържете 2 минути, като разбърквате.

гъби

Налейте останалите две лъжици от соеви сос в съда при гъбите и лука, разбъркайте, поръсете с черен пипер и след няколко минути свалете тигана от котлона. Оставате плънката да се охлади малко.

гъби

Подмажете тава с олио сложете в нея рибата, като оформите кръгове. В свободното пространство, което се образува, разпределете гъбената плънка и я поръсете с настърган кашкавал.

сьомга

Поставете в загрята фурна (на 200 градуса) и изпечете, докато повърхността се покрие с румена коричка (около 20-25 минути).

Поднесете сьомгата гореща с украса от листенца пресен магданоз.

сьомга

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eshte-na-zdorovje.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноХранене при...