Сьомга с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици соев сос
- 300 грама сьомга
- 100 грама замразени или пресни печурки
- 1/2 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 30 грама кашкавал (твърд вид)
- 2 супени лъжици растителна мазнина
- 2 супени лъжици лимонов сок
- смлян черен пипер
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
За по-лесно оформяне на порциите е по-добре да използвате не напълно размразена риба. Разрежете я на две части с дебелина около 2 сантиметра.
С помощта на остър нож и ножица отстранете внимателно гръбнака и всички кости.
Полейте сьомгата с 1 супена лъжица соев сос, след това с лимонов сок и оставете да се маринова.
През това време обелете и нарежете на малки кубчета чесъна и лука, след което ги изпържете за няколко минути в растителна мазнина (докато станат прозрачни и си пуснат аромата). Тогава към тях прибавете ситно нарязаните печурки и пържете 2 минути, като разбърквате.
Налейте останалите две лъжици от соеви сос в съда при гъбите и лука, разбъркайте, поръсете с черен пипер и след няколко минути свалете тигана от котлона. Оставате плънката да се охлади малко.
Подмажете тава с олио сложете в нея рибата, като оформите кръгове. В свободното пространство, което се образува, разпределете гъбената плънка и я поръсете с настърган кашкавал.
Поставете в загрята фурна (на 200 градуса) и изпечете, докато повърхността се покрие с румена коричка (около 20-25 минути).
Поднесете сьомгата гореща с украса от листенца пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eshte-na-zdorovje.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
ПРОМОЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга с вино и сметана на тиган
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Руло от пушена сьомга, спанак и босилек
- Сьомга с меден сос на тиган
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Сьомга с гъби и кашкавал