Сьомга с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици соев сос
- 300 грама сьомга
- 100 грама замразени или пресни печурки
- 1/2 глава кромид лук
- 1 скилидка чесън
- 30 грама кашкавал (твърд вид)
- 2 супени лъжици растителна мазнина
- 2 супени лъжици лимонов сок
- смлян черен пипер
- магданоз за украса
Начин на приготвяне:
За по-лесно оформяне на порциите е по-добре да използвате не напълно размразена риба. Разрежете я на две части с дебелина около 2 сантиметра.
С помощта на остър нож и ножица отстранете внимателно гръбнака и всички кости.
Полейте сьомгата с 1 супена лъжица соев сос, след това с лимонов сок и оставете да се маринова.
През това време обелете и нарежете на малки кубчета чесъна и лука, след което ги изпържете за няколко минути в растителна мазнина (докато станат прозрачни и си пуснат аромата). Тогава към тях прибавете ситно нарязаните печурки и пържете 2 минути, като разбърквате.
Налейте останалите две лъжици от соеви сос в съда при гъбите и лука, разбъркайте, поръсете с черен пипер и след няколко минути свалете тигана от котлона. Оставате плънката да се охлади малко.
Подмажете тава с олио сложете в нея рибата, като оформите кръгове. В свободното пространство, което се образува, разпределете гъбената плънка и я поръсете с настърган кашкавал.
Поставете в загрята фурна (на 200 градуса) и изпечете, докато повърхността се покрие с румена коричка (около 20-25 минути).
Поднесете сьомгата гореща с украса от листенца пресен магданоз.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eshte-na-zdorovje.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
БИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120 2359
НовЖАН Д'АРСЕЛ CAVIAR ОКОЛООЧЕН ГЕЛ С ЕКСТРАКТ ОТ ХАЙВЕР 30 мл
ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС 3398
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Ориз със сьомга
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
Коментари към Сьомга с гъби и кашкавал