Сьомга лимонова кора и горчица
Необходими продукти:
- 1 килограм филе от сьомга
- 5 супени лъжици хлебни трохи
- 2 супени лъжици пълнозърнеста горчица
- 1 супена лъжица кафява захар
- 1/2 чаена лъжица суха горчица
- 1 чаена лъжица настъргана лимонова кора
Начин на приготвяне:
Комбинирайте смления хляб, сухата и пълнозърнеста горчица, захарта, лимоновата кора (фино настъргана). Овкусете със сол и черен пипер.
Измийте рибното филе и го сложете в достатъчно голяма тава, която сте застлали с пекарска хартия (поставете филето с кожата надолу).
Покрийте го с ароматната смес добре и притиснете, за да полепнат добре подправките по рибата.
Печете за 20-30 минути на 180 градуса (затоплете фурната предварително), до готовност на рибата и докато филето придобие златиста хрупкава коричка.
Сервирайте ястието топло с картофи или салата.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ капсули * 300
БИОБАЛАНС СУПЕР АМПУЛА С DNA ГЕЛ ОТ СЬОМГА 2 мл * 10
НовЯМАМОТО НУТРИШЪН АЛФА ТЕЧ 500 г
Безплатна доставка за България!ДЖЕЙМИСЪН РИБЕНО МАСЛО ОТ ДИВА СЬОМГА капсули 1000 мг * 90
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Ориз със сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Сьомга с орехи и лимон
Коментари към Сьомга лимонова кора и горчица