Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга с броколи, кашкавал и сметана

Сьомга с броколи, кашкавал и сметана

Сьомга с броколи, кашкавал и сметана - изображение

Необходими продукти:

  • 500 грама филе от риба (розова сьомга)
  • 300 грама броколи
  • 1/2 лимон
  • 80 грама кашкавал
  • 80 милилитра 10% готварска сметана
  • 3 яйца
  • подправки


Начин на приготвяне:

Нарежете филето на парчета, които напръскайте с прясно изцедения лимонов сок, поръсете със смлян черен пипер и подсолете. Оставете за десет минути, а междувременно разделете броколите на съцветия, измийте ги и сложете във вряща подсолена вода за пет минути.

Отделете белтъците на яйцата от жълтъците и първите разбийте заедно със сметаната. След това прибавете кашкавала (настърган предварително), бланшираните броколи и парчетата риба. Подправете, прехвърлете продуктите в тава (застелете я с лист пергамент) и изпечете за 25 минути във фурната (преди това я сгорещете на 220 градуса).

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: tele.ru
Снимка: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаНовиниДиетиХранене при...Ботаника