Сьомга с броколи и шамфъстък

Тази лесна рецепта за печена сьомга с броколи се приготвя бързо за вечеря през седмицата. Винаги може да замените сьомгата с пилешко месо или друг вид риба.
Необходими продукти:
- 8 чаши броколи
- 2 скилидки чесън, нарязани
- 3 супени лъжици зехтин екстра върджин
- сол и черен пипер на вкус
- 1/2 чаша шамфъстък, натрошен
- 2 супени лъжици лук, ситно нарязан
- настърган половин лимон + резени за сервиране
- 4 чаени лъжички майонеза
- 400 грама филе от сьомга, нарязано на 4 порции
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Поставете в тава хартия за печене и я намажете с мазнина.
Сложете броколите, чесъна, 2 супени лъжици зехтин, сол и черен пипер в тавичката. Разбъркайте, за да се овкусят добре. Запечете за 5 минути.
Смесете в малка купа шамфъстъка, лука, лимоновата кора, 1 супена лъжица зехтин, сол и черен пипер на вкус. Разпределете по 1 чаена лъжичка майонеза върху всяка порция сьомга и намажете със сместа от шамфъстък.
Сложете сьомгата в тавичката с броколите и запечете до готовност на сьомгата и омекване на броколите.
Сервирайте с лимонови резени по желание.
Да ви е вкусно!
eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Лингуини с пушена сьомга и аспержи
- Тарт от сьомга, краставица и манго
- Ориз със сьомга
- Салата от сьомга, грейпфрут и авокадо с медено-лимонов дресинг
Коментари към Сьомга с броколи и шамфъстък