Сьомга по провансалски

Необходими продукти:
- два обелени домата
- една глава лук
- един морков
- една червена чушка
- две супени лъжици масло
- една чаена лъжичка червен пипер
- 50 грама каперси
- няколко стръка пресен магданоз
- щипка сушена мащерка
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 100 милилитра вода
- 3-4 филета сьомга
- 2 нарязани на ситно скилидки чесън
- 80 милилитра бяло вино
- 50 милилитра пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера водата, бульона, виното и добавете маслото. Добавете нарязаните на ситно домати, морков, лук, чушка, чесън и подправете с мащерка, сол, черен и червен пипер. Разбъркайте, задушете зеленчуците за 10 минути и ги охладете след готовност. В тиган загрейте зехтин и запържете сьомгата за 3-4 минути всяка страна. Сипете соса в тавичка и наредете рибата. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Сервирайте ястието топло, гарнирано с каперси и нарязан магданоз. По желание поднесете върху канапе от сварен бял ориз.
Добър апетит!
Източник: iowagirleats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
НовБИОФОРМ АРКТИК СЬОМГА ОМЕГА 3 капсули * 120
НовАБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА (МАСЛО) ОТ АЛЯСКА + РИБЕНО МАСЛО капсули * 220 УЕБЪР НАТУРАЛС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Сьомга с меден сос на тиган
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
Коментари към Сьомга по провансалски