Сьомга по провансалски
Необходими продукти:
- два обелени домата
- една глава лук
- един морков
- една червена чушка
- две супени лъжици масло
- една чаена лъжичка червен пипер
- 50 грама каперси
- няколко стръка пресен магданоз
- щипка сушена мащерка
- 1-2 супени лъжици зехтин
- 100 милилитра вода
- 3-4 филета сьомга
- 2 нарязани на ситно скилидки чесън
- 80 милилитра бяло вино
- 50 милилитра пилешки бульон
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Налейте в тенджера водата, бульона, виното и добавете маслото. Добавете нарязаните на ситно домати, морков, лук, чушка, чесън и подправете с мащерка, сол, черен и червен пипер. Разбъркайте, задушете зеленчуците за 10 минути и ги охладете след готовност. В тиган загрейте зехтин и запържете сьомгата за 3-4 минути всяка страна. Сипете соса в тавичка и наредете рибата. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20 минути. Сервирайте ястието топло, гарнирано с каперси и нарязан магданоз. По желание поднесете върху канапе от сварен бял ориз.
Добър апетит!
Източник: iowagirleats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
ПРОМОСОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
БИОФОРМ РИБЕНО МАСЛО ОТ НОРВЕЖКА СЬОМГА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Предястие от пушена сьомга с топено сирене и чесън
- Печена сьомга с портокалов сос и чесън
Коментари към Сьомга по провансалски