Сьомга в доматен сос с моркови и лук
Необходими продукти:
1,2 килограма сьомга
2 глави лук
1 морков
2 домата
1-2 сладки чушки (почистени от семената)
1 чаена лъжица доматено пюре
сол и подправки по избор и на вкус
олио за пържене
брашно
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от костите, нарежете я на порции по ваш избор.
Лука нарежете на полукръгчета, а моркова настържете.
Оваляйте сьомгата в брашно, след което изпържете леко в нагорещено олио.
На дъното на тенджера с дебело дъно сложете слой от лука, върху него ред от морковите.
Ред е на рибата, настанете я върху зеленчуците и съвсем леко запържете.
Покрийте отново първо с ред лук, а след това сложете и от морковите.
Направете соса.
Обелете доматите, към тях добавете сол, други подправки по ваш избор, чушките и доматеното пюре.
Смелете всичко с помощта на блендер и изсипете в съда, в който сте пържили рибата. Когато сосът кипне, свалете от огъня и с него залейте сьомгата. Затворете с капак, поставете на силен огън, за да заври, и намалете температурата до минимум.
Нека ястието се задушава в продължение на 2 часа.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СЬОМГА С БРОКОЛИ И ОРИЗ 220 г
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220 036855
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
ПРОМОДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Ориз със сьомга
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Сьомга на фурна в сметанов сос с копър
- Червена риба, вид сьомга (Кета)
Коментари към Сьомга в доматен сос с моркови и лук