Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Сьомга върху спанак в сметанов сос с каперси и лимон

Сьомга върху спанак в сметанов сос с каперси и лимон

Сьомга върху спанак в сметанов сос с каперси и лимон - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена лъжица олио
  • 2 филета сьомга
  • 250 грама спанак
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • сок от половин лимон
  • 1 чаена лъжица каперси
  • 2 супени лъжици накълцан магданоз
  • сол и подходящи подправки за риба
  • резени лимон за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Подправете сьомгата от двете страни и запържете в тиган с горещото олио (около 4 минути от всяка страна, до златисто). Извадете в чиния и се заемете с направата на спанака и соса.

Сложете листата в горещия тиган, подправете, затворете съда с капак и нека се приготвят в продължение на няколко минути, през които разбъркайте един или два пъти.

След това разпределете спанака в чинии и върху зеленото легло сложете рибата.

Сметаната затоплете в тенджера заедно с лимоновия сок, каперсите и магданоза, подправете на вкус. Не допускайте комбинацията да кипне.

Поднесете ястието с готовия сос, декорирайки порциите с лимонови резени.


Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Любопитно