Сьомга върху спанак в сметанов сос с каперси и лимон

Необходими продукти:
- 1 чаена лъжица олио
- 2 филета сьомга
- 250 грама спанак
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- сок от половин лимон
- 1 чаена лъжица каперси
- 2 супени лъжици накълцан магданоз
- сол и подходящи подправки за риба
- резени лимон за поднасяне
Начин на приготвяне:
Подправете сьомгата от двете страни и запържете в тиган с горещото олио (около 4 минути от всяка страна, до златисто). Извадете в чиния и се заемете с направата на спанака и соса.
Сложете листата в горещия тиган, подправете, затворете съда с капак и нека се приготвят в продължение на няколко минути, през които разбъркайте един или два пъти.
След това разпределете спанака в чинии и върху зеленото легло сложете рибата.
Сметаната затоплете в тенджера заедно с лимоновия сок, каперсите и магданоза, подправете на вкус. Не допускайте комбинацията да кипне.
Поднесете ястието с готовия сос, декорирайки порциите с лимонови резени.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули 1300 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ДИВА СЬОМГА МАСЛО капсули 1000 мг * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АБОФАРМА ОМЕГА 3 МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули 500 мг * 120
ПЛАНТИС ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО ОТ СЬОМГА капсули * 220
СОЛГАР ПЪЛЕН СПЕКТЪР ОМЕГА ОТ ДИВА СЬОМГА ОТ АЛЯСКА капсули * 120
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 ФОРТЕКС капсули 1000 мг * 90 1 + 1 ФОРТЕКС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Скандинавска маринована сьомга (гравлакс)
- Рулца от сьомга с кашкавал
- Сьомга със сос от киселец и орехова паста
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Сьомга с вино и сметана на тиган
- Сьомга с пълнозърнест булгур и авокадо
- Сьомга с мед, соев сос и горчица
- Сьомга с картофи и целина на фурна
Коментари към Сьомга върху спанак в сметанов сос с каперси и лимон