Суров чийзкейк с къпини
Необходими продукти:
за основата:
- 1/2 чаша сурови лешници
- 1/2 чаша сурови орехи
- 2 чаши фурми
- 1 чаена лъжица канела
за крема:
- 2 чаши сурово кашу
- 1 замразен банан
- 5 фурми
- 1/3 чаша мед
- 2 чаши къпини
- 1 супена лъжица кокосово масло
- 1/4 чаша вода
- сока на 1 лимон
Начин на приготвяне:
Накиснете кашуто във вода за 4 часа до 1 ден. Трябва да омекне, за да може при блендиране да се получи кремообразна текстура.
за основата:
Блендирайте лешниците и орехите за 2 минути. Добавете фурмите и канелата към натрошените ядки и блендирайте до получаване на лепкава консистенция. Изсипете във форма за чийзкейк и с пръсти или лъжица притиснете сместа към дъното. Сложете във фризера, докато приготвите крема.
за крема:
Отцедете водата от кашуто и го блендирайте заедно със замразения банан, фурмите, меда, къпините, кокосовото масло, водата и сока от лимон. Трябва да се получи кремообразна смес.
сглобяване на тортата:
Извадете формата от фризера и изсипете крема върху основата. Поставете отново във фризера за 3 часа.
Когато го извадите, поръсете с пресни горски плодове. Оставете за няколко минути да се отпусне и нарежете.
Да ви е сладко!
rawfoodrecipes.com
Коментари към Суров чийзкейк с къпини