Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Суров чийзкейк с кашу и горски плодове

Суров чийзкейк с кашу и горски плодове

Суров чийзкейк с кашу и горски плодове - изображение

Необходими продукти:

за блата:

  • 1 1/2 чаени чаши овесени ядки
  • 3 чаени чаши фурми без костилки (60 броя)
  • 1 чаена чаша замразени горски плодове по избор

за крема:

  • 3/4 чаена чаша разтопено кокосово масло
  • 3 чаени чаши кашу
  • 20 броя фурми "Меджул" (големи, сочни фурми)
  • 1 чаена чаша филтрирана вода

Начин на приготвяне:

В купата на кухненския робот със S-образния нож сложете фурмите и овесените ядки. Включете уреда и блендирайте, докато станат съвсем фини. Сместа трябва да е лепкава и като я разтриете между пръстите си да полепва добре.

Застелете с кухненска хартия тавичка с падащо дъно с диаметър 20 см. Изсипете продуктите за блата и притиснете добре с ръце, за да се получи тънък плътен блат. Разпръснете замразените плодове отгоре и оставете настрани, докато приготвяте крема.

Накиснете предварително кашуто във вода и оставете да престои една нощ. Изцедете и изплакнете добре с чиста вода.

Ако фурмите са много сухи ги залейте с 1 чаша чиста вода и използвайте и нея при блендирането.

В каната на кухненския робот сипете водата, разтопеното масло, ядките и фурмите. Блендирайте до гладка смес (ако има нужда добавете и водата, в която сте накиснали фурмите).

С помощта на силиконова шпатула изсипете продуктите върху блата и изравнете. Приберете в хладилника за 2-3 часа, докато основата стане хрупкава и твърда.

Извадете от фризера 15-20 минути преди да сервирате.

Украсете по избор.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: rawfoodrecipes.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлСнимкиСоциални грижиЛюбопитноАлт. медицинаНовиниАнкети