Суров чийзкейк с кашу и горски плодове

Необходими продукти:
за блата:
- 1 1/2 чаени чаши овесени ядки
- 3 чаени чаши фурми без костилки (60 броя)
- 1 чаена чаша замразени горски плодове по избор
за крема:
- 3/4 чаена чаша разтопено кокосово масло
- 3 чаени чаши кашу
- 20 броя фурми "Меджул" (големи, сочни фурми)
- 1 чаена чаша филтрирана вода
Начин на приготвяне:
В купата на кухненския робот със S-образния нож сложете фурмите и овесените ядки. Включете уреда и блендирайте, докато станат съвсем фини. Сместа трябва да е лепкава и като я разтриете между пръстите си да полепва добре.
Застелете с кухненска хартия тавичка с падащо дъно с диаметър 20 см. Изсипете продуктите за блата и притиснете добре с ръце, за да се получи тънък плътен блат. Разпръснете замразените плодове отгоре и оставете настрани, докато приготвяте крема.
Накиснете предварително кашуто във вода и оставете да престои една нощ. Изцедете и изплакнете добре с чиста вода.
Ако фурмите са много сухи ги залейте с 1 чаша чиста вода и използвайте и нея при блендирането.
В каната на кухненския робот сипете водата, разтопеното масло, ядките и фурмите. Блендирайте до гладка смес (ако има нужда добавете и водата, в която сте накиснали фурмите).
С помощта на силиконова шпатула изсипете продуктите върху блата и изравнете. Приберете в хладилника за 2-3 часа, докато основата стане хрупкава и твърда.
Извадете от фризера 15-20 минути преди да сервирате.
Украсете по избор.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: rawfoodrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Отслабване и детоксикация чрез суровоядство
- Чийзкейк с халва и орехи
- Лимонов чийзкейк с лешници (без печене)
- Кето чийзкейк с горски плодове
- Ябълков чийзкейк с овесени ядки и карамел
- Чийзкейк Фереро
- Класически чийзкейк с ягодово сладко
- Лимонов чийзкейк с авокадо
- Суров мини чийзкейк с манго
- Кокосов чийзкейк с основа от фурми и кашу
Коментари към Суров чийзкейк с кашу и горски плодове