Супа топчета с кашкавал и картофи
Необходими продукти:
- 3 картофа
- 300 грама кайма
- 1 морков
- 1 глава лук
- 50 грама кашкавал
- сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и сварете до готовност във вряща вода.
Обелете лука и моркова, настържете ги ситно и изпържете в олио първо моркова, докато изсветлее, а след това прибавете и лука. Когато станат златисти изсипете запръжката в бульона с картофите.
От каймата оформете малки топчета и ги пуснете във врящата течност. Намалете температурата на котлона и нека всичко се вари до готовност на каймата, като междувременно отстранявате образувалата се пяна. Подправете на вкус.
Накрая сложете настъргания кашкавал в готовата супа, разбъркайте. Щом се разтопи, свалете съда от огъня.
Добър апетит!
Снимка: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Супа топчета с ориз и картофи
- Супа топчета
- Супа топчета с лапад и ориз
- Супа с кайма и чедър
- Супа топчета с ориз и зелен грах
- Супа топчета с макарони и зеленчуци
- Супа с телешка кайма и макарони
- Супа топчета със зеле, ориз и картофи
- Супа топчета с топено сирене
Коментари към Супа топчета с кашкавал и картофи