Супа топчета с топено сирене
Необходими продукти:
- 400 - 500 грама кайма
- 1 яйце
- 2 глави лук
- 1 морков
- 200 грама топено сирене
- 5 - 6 средни картофи
- сол и подправки на вкус
- дафинов лист, зелени подправки
- олио
- 3 - 3,5 литра вода
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на кубчета и го запържете до златисто в малко нагорещено олио. Овкусете каймата със сол и подправки, добавете яйцето и половината от запържения лук. Разбъркайте и оформете топчета или малки кюфтенца.
Настържете моркова, изпържете го в олио.
Налейте водата в тенджера, изсипете в нея лука и моркова, поставете на котлона и нека заври. Тогава пуснете кюфтенцата и докато те се сварят, обелете картофите. Нарежете ги на лентички и ги изсипете в тенджерата 5 - 7 минути, след като сте сложили каймата. Добавете дафинов лист и подправки на вкус.
Нарежете топеното сирене на малки кубчета и ги прибавете към останалите продукти, когато картофите са готови. Бъркайте хубаво, за да може сиренето да се разтопи. 3 минути по-късно добавете зелени подправки и ароматната супа е готова.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от мляко и млечни продукти
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Супа топчета с ориз и картофи
- Супа топчета
- Супа топчета с лапад и ориз
- Супа топчета с кашкавал и картофи
- Супа с кайма и чедър
- Супа топчета с ориз и зелен грах
- Супа топчета с макарони и зеленчуци
- Супа с телешка кайма и макарони
- Супа топчета със зеле, ориз и картофи
Коментари към Супа топчета с топено сирене