Супа топчета със зеле, ориз и картофи
Необходими продукти:
- 2 литра вода
- 1/2 чаена чаша ориз
- 500 грама кайма по ваш избор
- 4 картофа
- малка зелка
- 1 яйце
- 1/3 чаена лъжица черен пипер (смлян)
- 4-5 зърна бахар
- 1 глава лук
- 1 домат
- 2 дафинови листа
- 40 грама масло
- 3-4 стръка копър
Начин на приготвяне:
Измийте ориза, сложете в тенджера и залейте с 2 литра студена вода. Сварете до полуготовност.
Картофите обелете и нарежете на малки кубчета, лука - на полукръгчета, доматите на неголеми кубчета. Зелето накълцайте, подсолете и намачкайте с ръце, докато омекне.
След това го смесете с каймата, добавете яйцето и подправете със сол и черен пипер. Омесете добре и оформете малки топчета.
Прибавете картофите към ориза. Когато водата заври, сложете топчетата в нея. Щом кипне отново, намалете температурата на огъня до средна. Готовите топчета ще изплуват на повърхността. Тогава сложете дафиновия лист.
Запържете лука до прозрачност, подсолете и сложете домата. Нека сместа се задушава 3-4 минути и я изсипете в тенджерата със супата.
Оставете всичко да се вари 2-3 минути и свалете от котлона.
Преди да поднесете, изчакайте 10-15 минути, за да може ястието да се запари и да се поемат добре всички вкусове и аромати.
Извадете дафиновите листа, разпределете супата в чинии и поръсете с накълцан копър.
Добър апетит!
Снимки: amamam.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Супа топчета с ориз и картофи
- Супа топчета
- Супа топчета с лапад и ориз
- Супа топчета с кашкавал и картофи
- Супа с кайма и чедър
- Супа топчета с ориз и зелен грах
- Супа топчета с макарони и зеленчуци
- Супа с телешка кайма и макарони
- Супа топчета с топено сирене
Коментари към Супа топчета със зеле, ориз и картофи