Супа с омлет и маруля
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 1 белтък
- сол
- 2 супени лъжица олио
- 280 грама пушен бекон, нарязан на дребно
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 3 скилидки чесън, нарязани
- 3 стръка зелен лук, нарязани на ситно
- 1 маруля, нарязана
- 2 литра костен бульон
- 1 жълтък
- 200 милилитра сметана
- 2 супени лъжици ябълков оцет
Начин на приготвяне:
Целите яйца и белтъка разбийте и посолете.
Загрейте 1 лъжица олио в тиган и изпържете 2 тънки омлета.
Сложете ги едни върху друг, срежете ги през средата, а след това нарежете на тънки ивици по късата страна.
Изпържете в тенджера бекона заедно с лука и чесъна за 1-2 минути. Добавете пролетния лук и марулята. Разбъркайте и изсипете костния бульон. Подправете със сол и сварете за 20 минути на слаб котлон.
Добавете лентите омлет и разбъркайте.
Смесете сметаната, жълтъка и оцета и към тях добавете малко от супата, след което изсипете застройката в тенджерата.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА СУПИ 1,6 л PETRA
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА КРЕМ СУПА 220 г
НовГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С БРОКОЛИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Апетитна супичка с пилешки сърчица
- Лекува ли пилешката супа простуда и настинка
- Супа от жълт грах с чесън
- Супа от леща с гъби
- Супа от грах с пилешко и картофи
- Супа минестроне с бекон
- Сиренова супа с пилешко и гъби
- Супа от нахут и картофи с ориз
- Чеснова крем супа с хрупкава франзела и маслини
- Супа от скариди с домати и чесън
Коментари към Супа с омлет и маруля