Супа с кайма и чедър
Необходими продукти:
- 250 грама телешка кайма
- 2-3 чаени лъжици зехтин
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша нарязана целина - стъбла
- 1/2 чаена чаша нарязана на кубчета червена чушка
- 1/2 чаена чаша моркови на жулиени
- 3 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- 1 чаена лъжица сушен магданоз
- 1/2 чаена лъжица сух босилек
- 1 литър пилешки бульон
- 4 супени лъжици масло
- 1/3 чаена чаша брашно
- 2 чаени чаши прясно мляко
- 220 грама чедър - настърган или нарязан на кубчета
- сол и черен пипер на вкус
- за гарниране: препържен бекон
Начин на приготвяне:
Запържете каймата, като я раздробите, заедно с лука и целината за 7-10 минути, докато омекнат. Прибавете зехтин, ако е необходим, по време на пърженето (при условие, че каймата не отпусне мазнина).
Прибавете чушката и гответе няколко минути. Сипете бульона и добавете морковите, картофите, магданоза и босилека.
Когато супата заври, покрийте с капак и намалете температура, нека къкри 30 минути, до омекването на зеленчуците.
В касерола разтопете маслото и в него разбъркайте брашното, докато леко покафенее. Прибавете млякото и бъркайте, за да се разтворят бучиците. Сложете сиренето и варете на слаба температура при непрекъснато бъркане, докато то се разтопи.
Изсипете млечната смес към супата, разбъркайте и овкусете със сол и черен пипер.
Сервирайте с препечен бекон, магданоз, крутони или настъргано допълнително сирене.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Месни супи
- Крем супа от кайма и картофи с кашкавал
- Супа топчета с ориз и картофи
- Супа топчета
- Супа топчета с лапад и ориз
- Супа топчета с кашкавал и картофи
- Супа топчета с ориз и зелен грах
- Супа топчета с макарони и зеленчуци
- Супа с телешка кайма и макарони
- Супа топчета със зеле, ориз и картофи
- Супа топчета с топено сирене
Коментари към Супа с кайма и чедър