Супа от бял боб с праз, чесън и лук

Необходими продукти:
- 200 грама бял боб
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 1 стрък праз
- 2 стръка целина
- сух розмарин на вкус
- 1 чаена лъжица морска сол
- 4 супени лъжици зехтин
- 2 дафинови листа
- копър и магданоз на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте боб с голямо количество вода и оставете да престои една нощ или поне няколко часа.
След това отцедете течността, налейте друга и сварете зърната, като в тенджерата добавите 1 обелена цяла глава лук, цял морков и стрък целина. Сложете и два дафинови листа.
Варете около час, след което извадете листата и зеленчуците.
Нарежете ситно останалите зеленчуци (сурови), задушете ги в малко зехтин и тогава добавете при боба.
След 5-7 минути разпределете супата в чинии, поръсете с нарязаните зелени подправки и сервирайте.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: kylinarocka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE СЕРУМ С АНТИ - ЕЙДЖ ДЕЙСТВИЕ 30 мл
ХИП ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН БОБ И ЗАЕШКО 220 г
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АКТИВЕН БАЛСАМ ЗА КОСА 200 мл
МАЙПРОТЕИН ИМПАКТ ВЕГАН БЛЕНД 1 кг
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДИАБЕТИЦИ С КАНЕЛА
БИЛКОВА СМЕС №22 200 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Бобови култури
- Боб на фурна с домати и спанак
- Пълнени чушки с боб, гъби и пилешко
- Лобио - дип от червен боб и орехи
- Супа от бял боб със спанак
- Запечен боб с наденица и чесън
- Маринован бял боб
- Задушен боб с агнешко в бира
Коментари към Супа от бял боб с праз, чесън и лук