Студен борш с риба

Необходими продукти:
170 грама есетра (или белуга)
200 грама морски костур или пушена треска
1,5 литра отвара от цвекло
400 грама цвекло
80 грама моркови
100 грама зелен лук
200 грама пресни краставици
160 грама заквасена сметана
2 чаени лъжици захар
2 супени лъжици оцет
копър или магданоз
Начин на приготвяне:
Измийте и нарежете цвеклото. Сварете го, като във водата добавите захарта и оцета. След това настържете (или нарежете на много ситно) и върнете в бульона. Нека се охлади и прибавете нарязаните моркови, краставица, зелен лук. Оставете супата за 40 - 50 минути на студено. Рибата нарежете на парчета и сварете отделно. Когато изстине, добавете към зеленчуковата смес. Поднесете със заквасена сметана и копър/магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Рибена супа с топено сирене и копър
- Класически Борш без месо
- Рибена супа с ориз и картофи
- Рибена супа с червена къри паста
- Рибена крем супа със скариди, миди и царевица
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Супа от треска със сметана и картофи
- Средиземноморска супа с ориз и херинга
- Крем супа от броколи със сьомга
Коментари към Студен борш с риба