Рибена чорба с просо и картофи
Необходими продукти:
800 грама рибено филе по ваш избор
1 дафинов лист
100 грама просо
2 моркова
4 картофа
1 средна глава лук
2 супени лъжици зехтин
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете филето. Залейте го с 2 литра студена вода и поставете на котлона, за да заври. Отстранете образувалата се пяна и оставете рибата да се приготвя на среден огън в продължение на 40 минути при затворен капак.
След това отцедете бульона, а филето разделете на парчета.
Измийте просото под течаща вода. Морковите и картофите обелете и нарежете на малки кубчета, а лука - на ситно.
Сгорещете зехтина и в него изпържете лука и морковите.
Сложете бульона да заври, подсолете на вкус и добавете изпържените зеленчуци, картофите, дафиновия лист и нека всичко се приготвя на бавен огън за около 5 минути.
След това добавете просото. 20 минути по-късно подправете със сол, черен пипер и свалете от огъня.
Разпределете супата в подходящи чинии и във всяка сложете по парче от филето. Може да добавите пресни зелени подправки или резен лимон.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Рибена супа с ориз и картофи
- Бистра супа с морски дарове
- Рибена супа със сметана
- Средиземноморска супа с ориз и херинга
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Рибена супа с червена къри паста
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Крем супа от броколи със сьомга
- Крем супа от сьомга
Коментари към Рибена чорба с просо и картофи