Рибена супа с топено сирене и копър
Необходими продукти:
200-300 грама филе от сьомга или по ваш избор
1 глава лук
1 морков
1 литър вода
10 милилитра зехтин
3 картофа
1 връзка копър
3 супени лъжици кедрови ядки по желание
топено сирене на вкус
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте зехтина в подходящ съд, в него задушете нарязания на ситно лук и настъргания морков. След това прибавете кедровите ядки, ако решите да използвате, и разбъркайте.
Налейте водата в тенджера и поставете на котлона да заври. Тогава прибавете топеното сирене и разбъркайте хубаво с дървена лъжица. Следва да добавите картофа, обелен и нарязан на кубчета, нека се свари до готовност.
Когато това стане, сложете лука с моркова и филето, нарязано на кубчета. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и оставете супата да се приготвя до готовност на рибата (около 5 минути).
Накрая прибавете нарязания на ситно копър и изключете котлона.
Пет минути по-късно може да поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Супи от риба и морски продукти
- Рибена супа с ориз и картофи
- Бистра супа с морски дарове
- Рибена супа със сметана
- Средиземноморска супа с ориз и херинга
- Супа от сьомга с картофи и сметана
- Рибена супа с червена къри паста
- Супа от копърка с ориз и картофи
- Крем супа от сьомга с картофи и лук
- Крем супа от броколи със сьомга
- Крем супа от сьомга
Коментари към Рибена супа с топено сирене и копър